Červená řepa se stala u nás doma velmi oblíbenou a už na jaře jsem tady na blogu měla recept na salát z červené řepy. Byl ovšem z řepy vařené a tentokrát jsem chtěla udělat salát z čerstvé nevařené řepy a tak jsem našla recept na carpaccio podle Zdeňka Polhreicha TADY. A je opravdu skvělý. Já jsem si ho trochu poupravila, protože ne všechny ingredience jsem měla doma. Takže jsem použila:
2 - 3 řepy
1 dcl olivový olej
sůl
med nebo hnědý cukr
pepř
2 lžíce vinného octa
3 lžíce šťávy z pomeranče
sušený tymián
na ozdobení čerstvá bazalka, rukola, oregano ....
čerstvý sýr
Ocet s cukrem a se solí svařte a přidejte ostatní ingredience a rozšlehejte. Řepu nakrájejte na hodně tenké plátky, nejlepší je svěřit tuhle práci robotu. Na nakrájenou řepu nalijte marinádu, dobře promíchejte a nechte naložené několik hodin. Servírujte s čerstvou bazalkou, rukolou nebo třeba oreganem a můžete ještě posypat čerstvým sýrem. Kdo má rád kozí tak třeba kozím. Já ho nerada, tak používám mozzarellu nebo jogurtový dresing.
Komu červená řepa chutná, tak určitě recept vyzkoušejte. Carpaccio je opravdu výborné a hlavně hodně zdravé. Čerstvá řepa si totiž uchová mnohem víc vitamínů než vařená a je skvělý, že je k dispozici i v zimě, kdy se ostatní zelenina nedá moc jíst. Takže dobrou chuť :)
Photo © Janeathome
Musím vyzkoušet, úplně se mi sbíhají sliny!
OdpovědětVymazatDostala jsem chuť. Taky to dělám podle stejného receptu. :-) Jsem tak jednou hledala, že jak se to dělá a tady ten se mi nejvíce zalíbil a zachutnal. :-)
OdpovědětVymazatDěkuju za recept, červenou řepu můžu, zítra udělám :-)
OdpovědětVymazatJani, máme taky řepovou slabost:-)))...díky za skvělý recept. Eva
OdpovědětVymazat... budu se opakovat - taky díky za recept... jo a sliny se mi sbíhají děsně!
OdpovědětVymazatJarka
Super recept, děkuju za sdílení. Jenom doufám, že nebudu jediná, kdo to u nás bude jíst. Neradi zkouší něco novýho:)
OdpovědětVymazatPěstuji si červenou řepu právě pro tyto salátky - jsou skvělé!!!
OdpovědětVymazat