15 komentářů
  1. Zlatíčko moc děkuji za nááádherné fotky, v Praze jsem od dětství do puberty, trávila celé letní prázdniny. Děda pro nás vymýšlel každý den jiný výlet. Prolezli jsme Prahu křížem krážem, a těch výstav, které jsem milovala, děda měl hromadu známých mezi umělci a tak jsem se i dostala ke keramičení. Můj brácha "miloval" Václavák, kdy jsme vylezli z metra nahoře pod koněm, kde byla první zmrzlina (tu jsem si dala i já) a šli jsme po pravé straně dolů, kde brácha futroval jednu zmrzku za druhou, samo točené, nu je to už 30let, né-li více ...chi chi, a dole na Můstku u Batě byla ta nej zmrzka na světě (vanilková točená, politá čokoládou a posypaná kakaem...ooo jak bych si ji zase dala)
    Pa pa a těším se na další fotky Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou krásné vzpomínky a s takovým prima dědou a bráchou to muselo být parádní dětství. No teď už by to asi nebylo tak romantické jako kdysi ....před třiceti lety ....:-))) Moc zdravím k vám do Morkušovic:)

      Vymazat
  2. Jani,
    nádherné fotky z malostranských uliček :-)
    Škoda, že už tu kavárnu nemáš přijelabych na kávičku posedět a popovídat ;-)
    Ještě více mě zajímá tvá další profese floristky, protože i já mám sen o malém květinářství,...zatím mám za s sebou jeden kurz v Praze a nějaké semináře, ale praxe chybí !
    Třeba o tom bude některý z tvých dalších příspěvků ;-)
    Krásné jarní dny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, kavárna už není ....bylo to fajn ale také dost náročné! :-))) A sen si splň, malé květinářství je prima, pokud máš u vás klientelu a ne moc velkou konkurenci, tak do toho jdi. My jsme s kamarádkou kamenný obchod neměly, měly jsme ateliér a dělaly jsme vazby na zakázku a také výzdoby pro firmy. Třeba o tom někdy napíšu .... měj se taky krásně!

      Vymazat
  3. Dostala jsem chuť zajet si do Prahy! :) moc se těším na jarní Náplavku a když jsem v Praze pobývala, mívala jsem ráda jarní Smíchov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smíchov mám taky ráda a na Náplavku se taky těším, už se chystám, že letos konečně vyrazím na trhy ...:-))

      Vymazat
  4. Velmi citlivé fotky s velkým smyslem pro detail Jano a to krásné světlo! Tyhle procházky Prahou mi opravdu hodně chybí, takže děkuji moc za zprostředkování. Malá Strana má holt neskutečné kouzlo a genius loci...až teda na ten přeplněný most atd :-))) Bylo zajímavé si i přečíst, že jste byla kavárnice a floristka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu! :-)) Já si tu procházku občas dám, ale taky není moc času ... Malá Strana je úžasná a teď, když už tam nemusím každý den, tak si teprve vychutnávám její kouzlo a klid. A moje původní profese ekonoma je opravdu hodně vzdálená všem mým ostatním "profesím", kterých nebylo málo a nakonec zkusit se má všechno ...:)

      Vymazat
  5. Jani, touláme se podobnými uličkami a vybrala sis na to nádherný den!
    Jsi žena, která se jen tak něčeho nelekne, někdy se o tom trochu rozpovídej! Dobře vím, co je za tím práce, odvahy, rizika, pochybností a na druhou stranu radosti, že se člověk uživí a dělá to, co sám chtěl.
    Krásný večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, bylo opravdu krásně, užila jsem si to! Snad někdy povím víc ..... :) hezký večer i tobě!

      Vymazat
  6. Janičko, úžasné fotky, jedna krásnější než druhá ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, sľúbili sme detom, že pôjdeme na výlet do Prahy . Nebola som tam už dlllho...ale stálo by to zato...díky za fotečky...

    OdpovědětVymazat