18 komentářů
  1. Celoplošné koberce dost nesnášim, většinou nejsou ani hezký a interiéru nepomůžou. Mám ráda sem tam běhoun nebo kobereček, ale co mě teda před lety dostalo, byla průmyslová zátěžová podlaha ve žluté barvě, kterou měla v kuchyni moje kamarádka v Londýně. Pro mně tenkrát věc nevídaná. Teď se to naštěstí dostává i k nám.
    Na čem ale ujíždim je dlažba, marocký styl mě bere za srdce. Je dekorativní, ušlechtilá, elegantní.... bla bla bla, prostě samá chvála.
    A dřevo, samozřejmě. Ale pekný dřevo, ne laciná plovoučka (kterou máme v pronájmu, bohužel).
    Krásný interiéry jsi vybrala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marocký styl se mi taky moc líbí, přemýšlím o něm na terasu, ale .....Jinak koberce jsem vyházela všechny a nemám ani malý kobereček. Nakonec mě štvalo, jak na něm byly pořád nějaké drobky :-)

      Vymazat
    2. Jo jo, drobky jsou kobercové peklo :)

      Vymazat
    3. Pozor na cementovou dlažbu. Je úžasná o to nic (taky ji mám doma), ale někde jsem četla, že snad špatně snáší mrazy. Tak s terasou prověřit. Jinak mám ověřenej zdroj cementový dlažby za velmi přijatelnou cenu www.moza.hu

      Vymazat
  2. My máme korkovú podlahu (plávajúcu aj lepenú) aj drevenú (plávajúcu, dubová olejovaná). Do dlažby alebo betónu by som asi nešla. Som straaaaašne zimomrivá. :)) Aj keď niektoré dlažby vyzerajú krásne. Ale pristúpila by som na to, iba keby sme bývali kdesi na juhu v teplých krajinách. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky zimomřivá a dřevo je krásně teploučké :-) Na tý naší chodbě je od dlažby taky pěkná zima ....

      Vymazat
  3. Je až neuvěřitelné, jak podlaha ovlivňuje ráz celého prostoru. Ty dřevěné jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
  4. U nás v panelákovém bytě zvítězilo marmoleum a korek.-)...dřevěné jsou nádherné a marocké dlaždice též:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvela inspirace, Jani! Miluju drevo <3 V jednom z mych Parizskych bytu jsem mela uzasnou drevenou podlahu, ze zacatku stoleti. Nadhera ale desne znicene. Dva tydny sem na ni lezela s bruskou, sparovala, vytrifikovala... Dreveny prach vsude ale ta krasa! Tady v Provence drevo na podlaze nefrci :-( Mame doma podobne te marocke ale ve svetlem a ver ze i tady by v zime bodlo topeni v podlaze :-/ Mrznem! A co mam tady tak moc rada jsou cementove kachliky s motivem, ve staroprovensalske kuchyni jsou nadherne <3
    Mej se moc fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to broušení je peklo, my jsme tenkrát vystěhovali mě a dítě k rodičům ... a kus vybavení ven na chodbu. Jinak dlažba chce asi to podlahové vytápění, já ho mám v koupelně a je to paráda. A kachlíky u vás v Provence - ach krása :-)

      Vymazat
  6. Nadherne interiery...!
    Mne se nejvic libi bile drevene, idealne uz trochu osoupane s patinou a marocke dlazdice! Strasne se mi libi ty co maji v kavarne Kido na Letne.
    Jinak u nas doma by se vyjimala i hovezi kuze, ale porad mam takovej pocit vycitek vuci tem kravam:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hovězí kůži jsem taky chtěla, ale muž byl zásadně proti:-) Bílá se mi taky líbí, ale nevím, jak by vypadala třeba po roce používání ...A marocké dlaždice jsou krásné.

      Vymazat
  7. Podlahy na prvních dvou obrázcích jsou opravdu luxusní. Možná, že ta druhá mi víc sedí do interiéru.

    OdpovědětVymazat
  8. My máme plovoucí podlahu a je skvělá. Uklízení není vůbec náročné. Uklízím ji tak, že nejdřív vyluxuji a pak setřu. Máme ji doma už několik let a je na ní už vidět, jak je taková opotřebená. Hledám proto nějaký způsob, jak bych jí mohla vrátit zpátky lesk. Novou podlahu se mi totiž kupovat nechce. Včera jsem narazila na leštiče podlah Karcher , tak zvažuji, že do něj zkusím zainvestovat.

    OdpovědětVymazat
  9. Na podlaze rozhodně záleží, protože není podlaha jako podlaha. Na internetu se dá najít spousta typů, které se liší kvalitou, cenou a zpracováním. Nám učarovaly PVC podlahy, které se snadno čistí a vážně naprosto skvěle vypadají. Teď si zrovna jednu zařizujeme, ve spolupráci s několika řemeslníky. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Bydlíme v domečku už přes 6 let. Za tu dobu jsme si už pořídili dva pejsky, máme i nějaké ty děti, které také donáší nepořádek z venku. No a díky tomu všemu se nám už pěkně poničila podlaha. Mysleli jsme si, že budeme muset nechat položit kompletně novou podlahu. Pak k nám ale přišel kamarád řemeslník a říkal, ať si radši někde seženeme podlahové mycí stroje a zkusíme podlahu pořádně umýt.

    OdpovědětVymazat