Krásný sobotní večer!
Na instagramu jsem si postěžovala, že posledních pár víkendů peču pořád dokola čokoládový dort akorát s malými obměnami,co se týká ozdoby. Jednou jsou to fialky, sedmikrásky nebo jabloňové květy....
Když oni ti moji drahouškové žádný jiný nechtějí než jen ten čokoládový. Abych pravdu řekla, už mě to moc nebaví, ale přání se mají plnit, aspoň pokud to je v našich silách. A upéct dort v mých silách je:))
Některé z vás si na IG psaly o recept, tak tady je. Je to recept, který jsem už na blogu kdysi měla a vlastně pořád mám - tady
Recept jsem vám zkopírovala a zde je:
2 hrnky (300 g) hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
3/4 hrnku (65 g) kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
1 a půl lžičky sody
1 lžička soli
1 lžička rozpustné kávy
1/2hrnku mléka
1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek vařící vody
Krém:
250 g hořké čokolády
250 g zakysané smetany
60 g másla (nemusí být)
Postup:
V hlubší míse promícháme suché ingredience a postupně přidáváme tekuté. Šleháme elektrickým šlehačem, nakonec opatrně přilijeme horkou vodu a ještě šleháme dohladka. Těsto by mělo být tak akorát husté, tekuté ingredience přidávejte opatrně. Přiznám se, že peču už trochu od oka a tak poznám, že třeba mám dát méně mléka ....
Těsto rovnoměrně rozdělíme do dvou 18 cm dortových forem (nebo do jedné větší a pak korpus rozkrojíme na dvě půlky), které na bocích vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Pečeme cca 40 minut při 180 stupních.
Upečené korpusy necháme vychladnout a pak je rozkrojíme na půlky.
Krém připravíme takto: čokoládu rozpustíme v horké lázni, přidáme máslo a pak promícháme se zakysanou smetanou dohladka.
Korpusy naplníme a povrch potřeme krémem. A pak už jenom zdobíme podle vlastní fantazie:)
Tak a teď už přeji, aby se vám dort povedl, což se určitě povede, protože se prostě nedá nepovést a hlavně, aby vám chutnalo! :))
0 komentářů