25 komentářů
  1. Jani, ani nevíš, jak ráda jsem se prošla vaší zahradou s Tebou :-) Miluji procházky tou naší, ale když můžu nakouknout u někoho jiného, baví mě to ještě víc. Tolik objevování, tolik nové inspirace. Naše zahrada je pěkná, ale ještě hodně mladá, takže závidím již "dospělou" zahradu plnou krásných zahradních "nezbytností" s patinou času, stejně jako starou stodolu i tu hromadu dřeva na dobu ledovou :-) Krásné pokoukání to bylo, těším se zas :-)) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, jsem moc ráda, že jsi se se mnou prošla! Taky se budu těšit na příště! :-)) My jsme dům koupili už se vzrostlou zahradou, ale ty popínavky jsou moje práce, máme je tam asi osm let, co tu bydlíme ... tak se opravdu už hodně všechno rozbujelo ...

      Vymazat
  2. Naprostá oáza :) Pěkné Jani. Kochám se kochám, my kapradí potkáváme jen po cestě lesem.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky a proto se některé přestěhovalo k nám na zahradu ...:-))

      Vymazat
  3. Divoké zahrady jsou nej a to luční kvítí taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak luční kytka opravdu vydrží neuvěřitelně dlouho ... kam se na ni hrabou ty z květinářství...:-))

      Vymazat
  4. Taky mám ráda divoký zahrady. Líbí se mi popínavý kytky, modře natřený prvky a to dřevo na zimu je taky pěkná "dekorace":)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi, veľmi pekná kypiaca zeleň, s dušou, ako bytosť, aj mne bolo potešením v nej :- )....a dúfam, že aj moja tak krásne dospeje :- )

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná zahrada ! Jani ,jak se jmenuje ta popínavá hortenzie ? Je kouzelná!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji znám jenom jako popínavá hortenzie řapíkatá Petiolaris ... pod tímto názvem by ji měli mít i v zahradnictví.

      Vymazat
  7. Tak to je nadhera! Miluju divoky zahrady. Vzdycky jsem taky takovou chtela. ALe mit na to ten prostor. My mame zahradu moc malou, abych tam neco podobnyho vybudovala (myslim velky stromy a kere apod.). Muzu k vam nekdy prijit na navstevu? Vubec bych neotravovala. Prisla bych s malou zidlickou, sedla bych si doprostred zahrady a kochala se :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Zahradu máme docela velkou, ale na takovou zarostlou a divokou stačí i malá .... Někdy udělám návštěvní den u Janeathome na zahradě :-))

      Vymazat
  8. Milá Janičko,

    děkuji za Váš blog za celý a za dnešní příspěvek ještě jednou díky navíc. Rajčata jsem loni také pěstovala bio bez postřiků a také zhynula na plíseň, po tom co překonala hnilobu z nadbytku dusíku. Takže letos jsem jim musela dát střechu, aby na ně nepršelo a ta plíseň se na nich nemohla držet. Přeji Vám hezkou úrodu! Nejenom rajčatovou : -) Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, milá Jiřinko! No snad se letos zadaří víc ....dát je pod střechu je dobrý nápad, ale to já nemám bohužel kam. Ale už několik let si říkám, že si pořídím skleník a vždycky si na něj vzpomenu až když je sezona v plném proudu ...:-))

      Vymazat
  9. Jani, kouzelnou zahradu máte! Moc se mi líbí staré nádoby vytvářejcící krásná zákoutí a z toho úžasného zahradnického koutku bych si v cuku letu udělala aťas a sedávála před ním s kafem :-)
    Zdravím do Brdských lesů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný,občas si do něj zalezu, hlavně když je horko, je tam totiž příjemný chládek, ale jinak je docela chladný a hlavně je tam dost vlhko. A kafe si tam občas taky dám:-))

      Vymazat
  10. Nádherná zákoutí v zahradě !!! Moc se mi to líbí !!!! Chtěla jsem se zeptat, jak přezimují pak ty stromy a kytky v nádobách? Děkuji za odpověď. Zdravím a přeji krásný den . Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, přezimují úplně v pohodě, ale musí to být samozřejmě mrazuvzdorné rostliny a stromky. Když je hodně tuhá zima, tak je přikryju chvojím.

      Vymazat
  11. Závidím a kochám se. A to i při pohledu na tu krásnou pažitku, která mi, prosím, opět chcípla. Rok co rok dostávám od mámy sazenici a nikdy nevydrží. Hrůza se mnou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pažitku tam mám už několik let. Ale doma na okně mi taky nevydrží. Tam se ji opravdu nedaří... nebo to neumím :-)

      Vymazat
  12. Opravdu nádherná zahrada!... Ano, slimáků je letos naštěstí mnohem méně a s rajčaty jsem to loni měla stejné, tak letos sázím jen cherry, ty mi přijdou odolnější.

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, krásná zahrada .Ráda koukám na Váš blog a okukuji nápady pro mou divokou zahradu .Vodní rostlinka se jmenuje Dáblík bahení a i mě letos prvně vyrazila ,ale ještě nekvete. Martina

    OdpovědětVymazat