28 komentářů
  1. Já přelívám skoro všechno! Máš naprostou pravdu. Přece hezčí obal nestojí víc než hnusný. Musí se vyrobit tak jako tak a snad každý obal někdo musí navrhnout, takže kde je ta investice navíc, aby to bylo koukatelné??? Krásně jsi to vymyslela! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to hrozně vadí a nechápu to. Většině národa to asi nevadí, hlavně aby to bylo levné. Já mám třeba takovou zkušenost z mé práce, že výrobci cílí na českého zákazníka, který je podle nich ve své podstatě bez vkusu a chce všechno levné a proto tak bohužel většina výrobků vypadá. Ale řekla bych že jsou možná oni bez vkusu a nás zákazníky podceňují. Ale i levné věci můžou být přece krásné a přesně jak píšeš, vyrobit se to musí, tak pro ne pěkně!

      Vymazat
  2. Krásné!!! Já jsem na tom úplně stejně, taky přelévám :D Kuchyně nádherná, snad se taky někdy dočkám... Hezký víkend, R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu, díky! Kuchyni jsem taky předělávala - přetírala ....:)))

      Vymazat
  3. Láhev krásná, ale nepraktická. U nás by byla za minutu oblemcaná (nevím, jak to napsat estetičtěji). Nedá se jí zmáčknout bříško, aby vyplivla požadované množství. Bohužel nejsem schopná donutit kohokoli z rodiny, aby si po sobě uklízel zásadnější věci, takže kdybych jim řekla, že ještě mají schovávat jar do skříňky, tak už by mě asi poslali do blázince. Držím se zásady nepovyšovat design nad normální zdravé fungování rodiny ... a proto to u nás vypadá, jak vypadá. Hezký slunečný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my to děláme tak, že se láhev namáčkne rovnou na houbičku a to množství je akorát a neoblemcá se :)) Zatím s tím nikdo problém nemá a dokonce se jim s tou lahví i líp manipuluje (a líbí) Umělá byla oblemcaná pořád, takže velmi nepraktická a navíc neuklizená :)) Jinak u nás je to samozřejmě podobné jako u vás. Já je nechávám být a zdravě fungovat a ať si klidně dělají vše po svém a já jsem zase ráda, že mí muži tolerují mou estetickou úchylku a nechají mě bez řečí dělat ty moje změny .... holka je stejná jako já:)

      Vymazat
  4. Jani vypadá to úžasně. Taky mám jinou pixlu na jar, ale chtěla bych hezčí jen u nás musí být s tou pumpičkou aby se dal jar natočit jednou rukou a rychle a správná dávka, vím že v lahvi bych ho nakonec sama nepoužívala. Ano souhlasím s tím, že by bylo moc fajn kdyby se na trhu objevovali věci v pěkné a zároveň funkčním a praktickém obalu, nejlépe pak ekologicky šetrném a user friendly...ale je taky fakt , že takový obal by měl často obrovský vliv na cenu produktu i když paradoxně to tak nemusí být vždy. Ale jsem nadšená ze všho co má dotažený i obal :-))). Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mně přijde akorát dost nebezpečné, že je láhev skleněná, jinak s manipulací a dávkováním nemáme problémy. Sice mám děti velké, ale stejně nemotorné:)) Tak bych potřebovala, aby jar začali vyrábět v pěkné hnědé (umělé klidně) pixle s pěkným černobílým nápisem a s tou pumpičkou by byl bezva....klidně jim poradíme že :))Tak třeba se někdy dočkáme! :)))

      Vymazat
  5. áno, áno, áno....už som na niektorom blogu načala tému hnusných obalov na drogisticko-kozmetický sortiment. A tiež máš pravdu v tom, že drvivá váčšina národa nemá o vkuse ani páru...aj lacné a praktické môže byť pekné...ale to je buď na dlhú debatu, alebo iba na povzdychnutie...
    sme v procese finálneho vybavenia domu sanitou a podobnými vecami. Toľko nevkusu pohromade (pri ich výbere) ťažko predýchavam. A gól bol, že obyčajné biele dlaždice ani v ponuke nemajú a ani malé biele obkladačky...ešteže som to predpokladala a už ich mám vyhliadnuté v inom obchode...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je to tak. Ale kdo hledá tak najde ... byť v jiném obchodě:))) Ale myslím si, že když my blogerky budeme dělat nějakou menší osvětu, tak se třeba výrobci chytí a začnou o tom uvažovat ... a pak i vyrábět. Ale asi jsme moc malí páni, bohužel ....

      Vymazat
  6. Tak toto na blogoch sledujem !,zestetizovanie uzitkovych veci a pochodov....som za !!
    Nastastie v kuchyni som chemikalie schovala ,do skrinky pod umyvadlom,a respektuju to....takuto pumpickovu flasticku vyzeram uz dost dlho....az teraz u enelavie,som dala dotaz...,ta kupelka je u nich nenormalne minimalisticka...a idem tie flasticky podokupovat do hornej,aj dolnej kupelky.
    Napriklad,ani sirupovu flasu som nasim sladkym nedovolila,mame nerezovy mliecnik z Ikea :),kam im to prelievam...
    Tato pumpicka a flasa a siva nadoba je krasa...na tu sivu teraz u nas na jar pride !
    Ale uplne sa zhodujem aj s Luckou K.,moji ma tiez posielaju ....vsetci su uz dospeli,takze ziadne deticky,co nasleduju priklad ! aj tak nenasledovali,polovica je v autistickom spektre.....vsetko povytahuju,chcu to mat po ruke,ja chodim spratavam...nechapu...
    ....napriklad v kupelke maju kazdy svoj sampon,toaletne potreby....mydla...a ja teraz idem nakupit pekne flasky s pumpickami,aj SHAMPOO a budem prelievat !!!....zat si doniesol vybavu...nejake uteraky...schovala som ich do skrinky,pre psa ....:):):),prisiel na to a smial sa tomu....ja nieco zavediem,prijmu to,ale pridaju si k tomu svoje ...NO CIRKUS !
    ...a dievcata mam ...povedzme to mierne ...umelkine !....,to skor so zatom ukladame,narovnavame,organizujeme...
    ....viete o tom ,ze autisti nie su schopni vertikalneho organizovania,alebo ziadneho ???...veci rozkladaju horizontalne...tych co si dokladne urovnavaju predmety do radu ja NEMAM !
    Takze, takyto ja mam doma minilmalizmus, a velakrat sa smejem a placem odrazu, pri niektorych ,,,instalaciach,,,:) na blogoch !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je to ale podobné. Klukův pokoj je naprosto nepublikovatelný, nefotitelný ... jeho smysl pro pořádek se rovná nule a to bych mohla do něj mluvit horem dolem. Ale nechávám ho být, směju se tomu a když už najdu hrnek s plesnivým obsahem, tak ho prostě odnesu ....Snad se to jednou ve svém naučí být pořádný. Ale moje holka je po mně ...:) Soužití chce zkrátka nadhled a humor a tak trochu si nenápadně prosazovat svoje, což my ženy snad umíme :)))

      Vymazat
    2. P.S.:vo flastickach mavam namixovane antibaktrialne vonave Savo a v niektorych aj sirokospektralne dezinfekcne Savo,lebo pes,kocur...Milo...:) ,ta jar je u nas len na extra masne...

      Vymazat
  7. Jani, krásně jsi to vymyslela, kuchyňku máš jako ze škatulky! A fotky jsou nádherné :)
    Nám doma stojí obyčejná flaška s jarem, naštěstí za rohem, tak není tak na očích. Ale asi by to chtělo nějakou koukatelnější změnu :)
    A myslím, že třeba u jaru by změna plastového obalu na nějaký neutrálně barevný s hezkým nápisem nemusela být vůbec drahá a určitě by to ocenilo hodně lidí :))
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že by se tím cena nemusela zvýšit. Stačí neutrální barva, pěkná etiketa a jednoduchý tvar lahve. Však my bysme jim poradily, že jo Evi:))

      Vymazat
  8. Taky přeléváme. Nejdříve do krásné skleněné s pumpičkou, ale manželovi to vadilo. Pak jsme bydleli ve Švédsku v bytě mladého páru a ti měli Ikea takovou plastovou s pistolí nahoře. Vůbec nevím, jak se tomu říká a jak to popsat. Měli to jemně naředěné a to je funkčně naprosto super. U nás nádobí umývá i manžel a on vždy plýtval a teď je spokojený. Ne, že by se mi tam plast líbil, ale zvykla jsem si. A když dojde na krásu či funkci, tak u mě vyhrává funkce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, možná něco takového Ikea prodává ... kouknu se. Plastová je lepší kvůli tomu, že se nerozbije, přece jenom sklo je sice krásné, ale křehké a nebezpečné ... A když se spojí krásná s funkčností tak je ideální spojení! :))

      Vymazat
    2. ....:) ja som tu striekaciu plast. flasu mala,boli v troch farbach,uz ju v Ikea nevidim,....znicila som ju ,ked som tam pridavala aj dezinfekciu....,alebo ten zavit proste odisiel...:) pardon ....

      Vymazat
  9. Tak mě napadlo- a co ten originál plast přetřít barvou?

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, musim souhlasit s tvým příspěvkem :-))
    Vyřešila jsi to vkusně a elegantně :-)
    Hezký vikend. Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Estetické to určitě je,ale sama za sebe tohle nedělám. Jeden prostý důvod. Paní si přelila dezinfekci taky do estetické lahvičky a pak to sama bohužel vypila. To, co následovalo popisovat nebudu a měla štěstí, že to nevypilo některé z jejich dětí! Takže s přeléváním opatrně! Pěkný víkend Jani

    OdpovědětVymazat
  12. Já už roky používám v kuchyni "pumpičkový" mechanismus, lahvičky,co se prodávají do koupelen. Prostě si vyberu takovou, která se mi líbí a hodí. Nedávno jsem vyměňovala (původní nerezová už odsloužila), není to úplně ono, ale věřím, že časem objevím tu "pravou". :-)
    Skleněná se moc povedla, ale s šikovností členů naší domácnosti bych to neviděla moc bezpečně... Třeba časem...
    Hezký víkend! L.

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, tvůj jar se stydět fakt nemusí! Super nápad.Já ho už léta přelívám do (a jak koukám, nejsem sama) do keramické lahvičky s pumpičkou na mýdlo. Mimochodem, máš moc hezký dřez.
    Krásnou sobotu, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  14. Janka, krásna kuchynka, dúfam, že už poskladáme tú našu:), JAR v novom kabáte SUPER...prajem krásny víkend

    OdpovědětVymazat
  15. Pekne to vyzera, ale je to aj prakticke? Odzatkovat, nadavkovat spravny objem? Ja by som sa asi bala, ze s mokrymi rukami sa mi vysmykne a rozbijem ju:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jani musím sem napísať :DD pobavil ma tvoj obal, no hned mi naskočil príbeh mojej mamy, ktorá sa snažila zbaviť vodného kameňa v rýchlovarnej kanvici a dala tam klasicky ocot tak to robíme všetci ale ona to chcela urobiť poriadne a tak pridala lk ostu tabletku dom myčky :DD voda sa zvarila ale mama ju zabudla odlžiť z dohľadu kým ten KONCENTRÁT zaúčinkuje a tak prišiel môj tatko a touto fajnou "vodou " si zalial bazový čaj .Vypil POL POHÁRA a prišiel mamke vynadať ,že nech už viac taký odporný čaj nekupuje !!!! :DDDDDDDDDDD Nechápem, po prvé mu nič nebolo a po druhé že hneď na začiatku necítil ocot a tú chémiu ... a teda ako pozeram na tvoju vínovú flašu na J.A.R. hneď mi napadlo, že by si z nej lokol :DDD Ja som jar tiež zakaždým schovávala pod drez no prestalo ma to baviť a tak ju mám v takej vintage mydelničke s pumpou ... pekné dni e.

    OdpovědětVymazat
  17. Ještěže mám ráda retro, některé obaly už tam opravdu dají zařadit:-).
    PS: Je tu hezky!

    OdpovědětVymazat
  18. V jednoduchosti je opravdu krása. Děkuju za skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat