Plněné papriky patří v naší rodině k nejoblíbenějším jídlům. Děláme je často k večeři nebo jen tak, když máme chuť na něco pikantního k bílému vínu. Nejvhodnější jsou k tomu světle zelené papriky, a když jsou trochu pálivé, tím líp. Jen je očistím, rozpůlím, vyskládám do zapékací mísy. Rozdrobím na ně pikantní gorgonzolu nebo uleželou nivu, zaleju sladkou smetanou, posypu mletým pepřem a čerstvým oreganem nebo bazalkou. Někdy do paprik přidám i vlašské ořechy, ale ty loňské už došly a letošní ještě nejsou. Peču v předehřáté troubě cca půl hodiny dozlatova. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s pečenými bramborami a se sklenkou vychlazeného bílého vína.
Při focení tohoto jídla musím být obzvlášť rychlá, nedočkavci mi nějaké velké aranžování nedovolí. Ale myslím, že aranžovat ani nepotřebuje :-)
Mňam...jen polykám...určitě vyzkouším, díky za tip k večeři..... a co trhy o víkendu v Berouně, jedete? Já chci okouknout keramiku Soni Malinové, moc se těším, že ji pozdravím....hezký zářijový týden Martina
OdpovědětVymazatRáda bych jela, snad nám to vyjde. Taky jsem u SM četla, že tam bude....:-))
VymazatMě to tvé vaření jednou zabije! Vždycky se trefíš do doby, kdy mám největší hlad. Vypadá to perfektně!! :)
OdpovědětVymazatDík a už ses najedla? :-)
VymazatJani, moc děkuji za inspiraci! Už vím, co bude dnes k večeři :o)
OdpovědětVymazatPohodový den, pa Helena
Heli, doufám, že doma chutnalo :-)
VymazatVypadá to luxusně! Taky jsem dneska plnila a zapékala :-)
OdpovědětVymazatDíky ...a co to bylo u vás za dobrotu?
VymazatTeda to vypadá skvěle! Určitě to zařadím tenhle týden, manžel snad nebude proti :-)
OdpovědětVymazatPokud má rád tento druh sýrů, tak bude myslím spokojený :)
VymazatHmm, musí to býr dobrota.....
OdpovědětVymazatJe :-)
VymazatTo vypadá moc dobře, to vyzkouším...
OdpovědětVymazatMoni, vyzkoušej, doma to bude chutnat, je to vlastně italské jídlo :)
VymazatTo vypadá moc dobře, to vyzkouším...
OdpovědětVymazatTo vypadá moc dobře, to vyzkouším...
OdpovědětVymazatMňňňam...fantasticka dobrota...
OdpovědětVymazat