29 komentářů
  1. Jani, taky už se těším na dnešní ochlazení. Zatím je tu pořád horko,ale alespoň fouká vítr.......o víkendu jsme lenivěli a měli jsme taky meruňkové knedlíky z tvarohového těsta.
    Hezký začátek týdne. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z tvarohového těsta jsou taky dobré, muž ale chce jenom bramborové, i když se to na meruňky moc nehodí ...Teď už se po menší bouřce trochu ochladilo, tak je lépe. pa:)

      Vymazat
  2. Jani, příjemná reportáž. Dívala jsem se na norskou předpově´d počasí, kterou mám na svém blogu v pravém sloupce a prý po vytouženém dešti přijde opět léto v druhém, navazujícím díle na ten první. Říkám si, proč ne, jen ten osvěžující deštík by mohl přijít častěji. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to počasí vyhovuje, kdyby vždycky v noci sprchlo, tak by to bylo akorát:-)

      Vymazat
  3. To vedro je opravdu nesnesitelné :-( Už aby to skončilo. Bydlímě ve střešní nástavbě, takže tu máme dost podobně. Knedlíky vypadají luxusně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to musí být děs...teď se snad trochu ochladí, tropické noci prý už snad nebudou.

      Vymazat
  4. Janičko, už jsem tu zase :-) vedro bylo.. na padnutí to je pravda, i v naší chlaupě, kde je jinak v létě chládek, bylo nakonec 26°C uááá Knedlíky vypadají velmi chutně a navíc servírovány na překrásném talíři - WHAU! Hortenzie jsou mou oblíbenou květinou, letos modřím acylpyrinem a jde to skvěle .-) Krásné dny přeji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že jsi tu zase:) V chalupě je příjemně, zvlášť pokud máte kamennou. A hortenzie s acylpyrinem jsem ještě nezkoušela...zkusím. Taky přeji krásné dny!

      Vymazat
  5. Jani, krásné fotky. A kam se hrabe našich 30°C ... já tu vyhlížím od rána dešťové mraky, ale stále nic.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  6. Víkend bol teda riadne horúci a dnes je tiež peklíčko, u nás od zajtra ochladenie na 28 stupňov. To máš super, že máš záhradu po ruke a poleješ keď je treba, na chalupe po týždni je všetko chcíplé a hlavne ma vytáča krto, ktorý si nedá povedať a ryje všade. Hortenzie máš nádherné, fotka s vodou je super. Hneď mám pocit osvieženia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rendi, já to znám, když jsme měli byt a chalupu, tak jsem taky šílela, kdo mi zaleje. Ale měla jsem tam naštěstí sousedku:-) tak pa a snad se u vás taky trochu ochladilo.

      Vymazat
  7. Zdravím Jani, u nás je to úplně stejně....v sobotu jsme matrace stěhovali z podkroví dolů, dneska jsme uvařili vynikají meruňkové knedlíky, hortenzie zalévám 2x denně, jen ty japonské sasanky nemají na květ a co děláš s tím modrým kalokvětem??? Mě vůbec nekvete, jen zelené listy....Tak snad vedro na pár dnů skončí a trochu se ochladíme.....díky za Tvoje příspěvky, ráda koukám.....Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to je dobrá náhoda:-) Dnes snad už budeme spát ve své posteli, trochu se v podkroví ochladilo. No a kalokvět má letos bohužel jenom dva květy,takže nic moc. Jinak ho nechávám přes zimu v místnosti, kde se netopí, u okna. Prý potřebuje nízké teploty, aby pak kvetl. A před sezonou ho trochu přihnojím. A nesmí se vůbec přesazovat, kořeny mají vylézat ven.
      A jsem ráda, že ráda koukáš:-)

      Vymazat
  8. Jani,
    u nás je taky hrozné horko .... manžel se po týdnu v Chorvatsku těšil na naše "normální" teploty a ony nikde .... ten déšť by bodl .... moje zahrada už taky potřebuje zalít ...pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se dnes trochu ochladíte:) U nás pršelo, ale zahradě to asi stačit nebude...papa

      Vymazat
  9. Jani u nás také hrůza, už mě to zmáhá, vedro je šílené, tráva už v celé vsi není, šíleně se práší, kopečky hrozně kloužou, u nás už nepadla ani kapka více jak měsíc, na zahradě to je dost znát, vysychají nám studny, jestli nepřijde nějaká ta bouřka, zahrady budou KO. Nyní je pod mrakem, trošinku fouká, ale stále 33°C a to je 18,30 , včera byla asi nejteplejší noc v 23h bylo ještě 26°C a ráno v 7 už zase 24°C
    A to nemluvě o mé dílně, kde "krásně" topí pec a mám tam 35°C......
    Snad to nějak vydržíme, nic nám nezbyde...a knedlíky vypadají úúúúúžasně lákavě pa Zmorkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když není voda ve studních, tak to je špatné. U nás je naštěstí spodní vody dost (po těch vydatných jarních deštích) takže i teď máme studnu docela plnou. Tak snad sprchlo i u vás....Moc zdravím a tvoje keramika je úžasná, krásná práce:-)

      Vymazat
  10. Jani, hlásí, že u nás právě leje...už žuchnul jeden truhlík, ale muškáty to asi přežily. Zatím bez krup, jen s hromy a blesky, tak to snad vydrží...
    Včera bylo vedro i na mě, v domě jsem udržela 26 stupňů, ale byla to dřina :o) Fotky od vás jsou super, vtipné a krásné!
    Pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak ve 20.09 u nás asi taky lilo, ale teď už nic. Snad ještě v noci sprchne. Tak pa :)

      Vymazat
  11. Janičko, já mám zahradu už jednu katastrofu. Většinu kapradin můžu ořezat. Tak hroznou zahradu jsem už dlouho něměla.
    Tak bohužel je situovaná na jihozápad a hodně osluněná. Ale, když nejde o život, tak jde o prd:-))) Hlavně ať zaprší a lidem naplní studny, jak píše Zuzka. To je větší problém. Pěkné dny Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, to je teda škoda, kapradí miluji. Ty máš zahradu svažitou a tam se voda hůř drží. Tak snad už napršelo i u vás....

      Vymazat
  12. Ahoj Jani, pohodové fotky. Ty hortenzie Ti moc závidím, mně letos vůbec nekvetou. Měj se krásně!:-)

    OdpovědětVymazat
  13. I u nás je krásné počasí. Jsem tak ráda že jsme se nakonec s manželem shodli a domluvili na tom že si do baráčku pořídíme https://www.jis.cz/hlinikove-dvere/ hliníkové dveře. S nimi je totiž život tak nějak jednodušší, to mi teda věřte. Jsem tak ráda že jsem ho přemluvila. On tomu vůbec nevěřil ze začátku.

    OdpovědětVymazat
  14. Ani u nás doma už se nedá fungovat bez toho aniž bychom měli někde v místnosti okno, kde by nebyly žaluzie do plastových oken. Já jsem si na to tak moc zvykla. Asi jsme byli u nás doma v rodině zabednění a mysleli jsme si že to není potřeba. Ale je, vážení, to je i ochrana soukromí, víte?

    OdpovědětVymazat
  15. Líbí se mi jak čas od času zajdeme s manželem na web luceda.cz a díváme se na to co si koupíme jakmile přijdou peníze. To znamená že žijeme od výplaty k výplatě, ale co. Aspoň si toho života více užíváme než někdo zavřený v kanceláři po celý den, že.

    OdpovědětVymazat
  16. Koukám se že u vás doma to opravdu vypadá pěkně. Nechtěli byste mně dát tip kde jste prosím sehnali ty okenní rolety? Já vůbec nevím kde takové věci sehnat, jsem na tom internetu opravdu neskutečně negramotná. To víte, holka z vesnice. Počítač jsem viděla prvně v roce 2012.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chcete tip na pěkné vnitřní rolety, tak se podívejte na rolety den a noc v systému KOMPLET . Jsou fakt skvělý. Dají se různě natáčet, posouvat. Může být dovnitř vidět trochu, nebo vůbec, prostě spousta možností, takže si s nimi vyhraju a nebyly ani vůbec drahý :-) .

      Vymazat
  17. To je stejně ale šílené že se v dnešní době dají sehnat postele z masivu za tak levnou cenu. Právě jak vy i píšete že byste si to dnes nekoupili jen na chalupu ale i do baráku .Vzpomínám si že to tak měla i babička právě.

    OdpovědětVymazat