35 komentářů
  1. Jani, tak teď jsi mě dostala. Byla jsem v práci a celé odpoledne jsem měla v hlavě myšlenku na trnkový, nebo rebarborový koláč :-)) Takovou jsem měla chuť:-))). Krásné fotky..Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to mám podobné, když je teplo, tak mám taky chuť na svěží koláče. Měj se pěkně pa

      Vymazat
  2. Dvě těsta v jedné buchtě zní zajímavě a vypadá to skvěle. A letní kuchyň..hmm, jestli se k ní dopracujete, budu se moc těšit na fotky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, no jestli se ke kuchyni dopracujeme, tak určitě nafotím:) A jestli budeš dělat rebarborový koláč, tak holky píšou, že kyselost se dá srazit povařením rebarbory, to je nevěděla....

      Vymazat
  3. Jani,
    koláč vypadá nádherně .... recept si určitě opíšu ... normálně peču taky ten s drobenkou,ale tenhle vypadá zajímavě ...

    .... nevím, jestli to děláš taky tak, ale já rebarboru vždycky předem lehce povařím v cukrové vodě, není pak tak kyselá a celá buchta se pak nemusí tak moc cukrovat ..... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, to jsem nevěděla a díky za radu, to je skvělé, toho cukru je fakt moc...:-) papa

      Vymazat
  4. Jani super, super fotky a koláčik ach, ale by som si dala. Nič som nepiekla boli sme na víkendovom motorkárskom stretku a o to viac mam chuť na sladké :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo! Mery, ty jezdíš na motorce? To je super, to bych taky chtěla....

      Vymazat
  5. Tak to je duel Jani:-))))..jedno lepší než druhé.....já dala rebarboru do muffin. Dělám to podobně jako Lucka. Rebarboru nevařím, ale jen spařím horkou vodou a kyselost je fuč.
    Fotky nádherné, rovnou do časopisu.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty jsi milá:-) A díky za radu, to jsem fakt nevěděla a budu si to snad do příště pamatovat:) pa

      Vymazat
  6. Jani, mňam, rebarboru já můžu jakkoli a v čemkoli...je jasné, že nastává doba receptů z jednoho hrnce, nemůžeme přece být na zahradě a kuchyni zároveň, že :o)
    Moc děkuji za reportáž z Berouna, musel to být moc hezký trh.
    pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, a já zase děkuji za krásnou reportáž z Itálie, hned bych jela...měj se krásně pa:)

      Vymazat
  7. Zdravím Jani, taky dělám drobenkový...zajímavý tip a taky díky komentíkům vím jak na tu kyselost! Super start nového týdne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, taky jsem to nevěděla... je super, jak si můžeme i poradit:-) měj se taky krásně pa!

      Vymazat
  8. neviem ci sa mozem priznat, ale rebarboru som este jakziv nejedla.... ale asi vyskusam, lebo tento kolacik vyzera mnamozne :)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně se můžeš přiznat:) ...já jsem taky spoustu věcí v životě ještě neochutnala :)

      Vymazat
  9. zrovna dnes jsem si přinesla od mamky taky REBARBORU jdu na ten tvůj moučník ....tedy zítra ho upeču :) :) dobrou

    OdpovědětVymazat
  10. Hmmmm koláč voní až sem :o) Přeji prima dny :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, recept jsem si už zapsala. Rebarboru jsem ještě nikdy na nic nepoužila. Opravdu koláč voní až sem :-) Měj se hezky. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, vyzkoušej, je moc dobrý, svěží.. a jak píšou holky, aby nebyla rebarbora tak kyselá, tak je prý dobré ji prolít horkou vodou nebo povařit.... to jsem nevěděla a jsem poučená:-) měj se taky fajn pa

      Vymazat
  12. Janičko rebarboru i tulipány miluji-krása!!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné fotky, hlavně ty kytičky. Rebarboru jsem ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  14. Rebarboru mám ráda i jen tak, čerstvě utrženou, super kyselou :-) Tady se ale skoro vůbec nesežene... Tak si ji dopřávám jen když jsem v Čechách a ještě když klapne timing sklizeň vs návštěva.
    Krásný týden s vůní koláče (pokud ještě kousek zůstal ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to bych asi nesnědla, je kyselá i upečená:) A tahle byla dovezená taky odjinud, asi z Německa, tady ještě není ....a kousek ještě zůstal:) pa a krásný týden Anýzovko!!!

      Vymazat
  15. Mňam, rebarbora! Já dělám se sněhem. Překlikla jsem K Vám od Jeve. Vyměním radu za radu :-)
    Ta horní lišta - to jsou stránky - na účtu nahoře je Nový příspěvek a vedle je Design. Po rozkliknutí je na levé straně sloupek s nabídkami - 3.řádek jsou stránky. Pak už to jde myslím samo :-) Já bych zase ráda věděla, jak ke štítkům přiřadit obrázek, jako u Vás RECEPTY A DIY.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu! Už jsem na to koukala, tak snad to zvládnu:) Tak na oplátku: otevřete si Rozvržení(třetí zdola jako jsou Stránky)- klik na přidat Gadget - z nabídky vyberete Obrázek, stáhnete si obrázek a přidáte adresu do kolonky Odkaz - já jsem si otevřela štítky DIY a zkopírovala si jejich adresu, kterou jsem do Odkazu vložila. Snad jsem to napsala srozumitelně, kdyby ne, tak se ptejte! :)

      Vymazat
  16. Má poklona, moc děkuji. Hotovo! To je krása, když funguje sousedská výpomoc. Hezký večer-noc.

    OdpovědětVymazat
  17. Rebarbora je pre mňa neprebádaná zóna, ešte som túto delikatesu nechutnala, možno raz. Ukladám recept na časy, keď sa odhodlám. Pá. Renata

    OdpovědětVymazat