16 komentářů
  1. Jani, u nás taky tak, sucho, vyprahlo! Ale snad už zaprší..... A je u vás krásně i tak, moc zdravím! Jíta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes v noci konečně bouřka a déšť! Krásný víkend Jítu:)

      Vymazat
  2. Jani,tak u nás právě sprchlo,tak akorat,že je zalito:-)Tak doufám,že i nad Brdy něco zbylo!S vodou máme také problémy,zaléváme pitnou :-(Již druhým rokem řešíme napojení na obecní studnu,tak doufám,že se to letos podaří!Na zahradě vzrostlé stromy zatím nemáme,ale maliny,jahody a rybiz už také sbírám:-)Dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně i u nás sprchlo! My máme také vodovod od lonského roku, takže taky zalévám zatím pitnou vodou, ale protože máme studnu, tak se na ni chceme připojit jenom na zahradu. Přece jenom je škoda to nevyužít a hlavně ušetřit. pa Ilči:)

      Vymazat
  3. Dnes bouřka a konečně taky voda. Napršely plné sudy a krásně se zalila zahrada. U nás tedy rybíz stále zelený, to je jak z jiného světa. Krásné léto, Kája.

    OdpovědětVymazat
  4. Vody jsme se dockali v pozehnanem mnozstvi, snad i vy. Krasne fotky. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, bohužel s tím čerpadlem jsme měli úplně stejný problém minulý rok. Taky mě to pěkně naštvalo. Byl se nám na to dívat nějaký opravář a prý by se ta oprava moc nevyplatila, takže jsme museli nakonec koupit nové. Taky to nebyla vůbec levná záležitost.

    OdpovědětVymazat
  6. Nám už je naštěstí doma teplo po celý rok, manžel totiž po několika letech, co jsem ho k tomu "nutila" konečně vyřešil to, aby nám někdo přišel nainstalovat tepelné čerpadlo. Konkrétně jsme využili služeb české firmy https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/ a bylo to skutečně výborné řešení, ušetříme ročně opravdu hodně peněz za energie! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mně by nevadilo, kdyby bylo zase vedro. Už se na to těším :-) . Na jaře jsme si totiž koupili klimatizaci ze Vzdušínu , takže když už nám bylo venku velké teplo, tak jsem se šli ochladit domů :-) .

    OdpovědětVymazat
  8. Na vedro je třeba se připravit, ideálně už na tom začít pracovat během jara, protože pak už může být pozdě :-) My jsme se letos konečně rozhodli investovat do klimatizace, kterou jsme díky známému a jeho tipu na společnost https://www.shop-klimatizace.cz/klimatizace-s-montazi/, která nabízí montáž zdarma, vyšla opravdu výhodně a ten nepopsatelný pocit, kdy si můžete v létě v klidu zavřít okna a je vám fajn je k nezaplacení ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Se suchem jsme se u nás letos bohužel potýkali také. Vody bylo málo a stačilo to tak na to, abychom trochu zalili zahradu. Třeba náš bazén jsme letos vůbec nenapouštěli. Je to celkem škoda, protože to teplo na začátku července ke koupání přímo vybízelo. Naštěstí tu máme kousek přírodní koupaliště, takže jsme jezdili tam.

    OdpovědětVymazat
  10. Osobně bych bez napuštěného bazénu léto nedal. Máme takový ten nafukovací, levný, klasik, ale prostě stačí. Stejně tam lezu jen pro zchlazení a o plavání mi ani tak moc nejde. Děti ty by ale už chtěly něco lepšího. Zatím jsem jim koupil jen plavecké potřeby, ale přístí rok koupíme celý nový bazén.

    OdpovědětVymazat
  11. I my teď řešíme trable s vodou. Jelikož s naším jezírkovým čerpadlem spotřebujeme za sezónu poměrově více vody než sousední sousedé, tak se bojíme, že na nás už přijde policie. U nás je totiž zakázáno používat vodu na napouštění bazénu. Jen nikdo neví že naše čerpadlo potřebuje vody více :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Máte pravdu že když je léto a sucho, tak vám nepomůže na spánek vůbec nic. Já třeba na spánek jako přikrývku používám někdy i kvalitní povlečení. Protože nemám doma tenčí vrstvu která by mě zároveň ochránila před ranní rosou. No a spaní ve stanech v létě je naprostá šílenost..

    OdpovědětVymazat
  13. Je to opravdu velmi náročné ta úprava bazénů a jezírek. Netřeba zapomínat také na to že je potřeba mít v zásobě filtrační kartuše, jinak se z těch oprav jednoho dne opravdu zblázníte. My na to nějakou dobu nemysleli a teď si můžeme pouze trhat vlasy no.

    OdpovědětVymazat
  14. Je to šílené když se podívám na to kolik vody spotřebují jezírka tady v okolí. Já se jenom divím těm aktivistům že nebojují i proti vodě a tak hrozně moc jim vadí jak se tady jezdí s diesel motory a tak podobně. To je pro mě pravda něco nepochopitelného.

    OdpovědětVymazat