7 komentářů
  1. Jani, ty zavěšené květináče jsou moc hezké, obzvlášť 7. a 3. A čtyřka to je jak sukulenty u nás na starých provensálských schodech :-)
    Tvoje látkové květináče už jsem dávno obdivovala na Fleru. Fakt moc hezký a dodájí deko úplně jiný šmrnc!
    Už delší dobu uvažuju že si takové pořídím ale stále koumám nad praktičností věci... Tady musím zalévat květiny o hodně častěji, v letní sezóně denně jak jsou 40°C pařáky, a to pokaždé nestíhám to množství kytek vyndat-zalít-odkapat-vrátit do květináče, takže zalévám rovnou. Nehledě na to že některé kytky jsou téměř stromy a s těma nehýbám ani omylem :-) Tak si pořád myslím, že by z času na čas na tom látkovém byly mapy a ty jak známo obarvené vodou z půdy jdou špatně/vůbec vyprat... A proto se ptám odborníka na slovo vzatého ;-) Jak to je a jak to děláš ty? Protože já je opravdu chci, veliké, bílé, na olivovníky a fíkovník :-)
    Přeji krásný den z Provence!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný, tak teda. Já je do košíků vkládám ještě s obalem bez otvoru, takže všechna voda se zachytí tam. Mám je hlavně na sukulenty, které se zalévají opravdu málo, takže tam nehrozí vůbec žádný malér :-) Velké bílé na velké květináče asi moc praktické nebudou ....nebo zkus černé, dokonce jsem někde viděla, že se šijí z omyvatelných materiálů nebo třeba z netkané textilie, která se používá na záhony, je hodně levná a vypadá to i dobře:-) Tak pa a posílám moc pozdravů z brdských lesů!

      Vymazat
    2. Jani, díky za rady!! Jdu špekulovat tímto směrem intenzivněji :-D
      Pa

      Vymazat
  2. Sukuleti jsou prostě miláčci! Včera jsem viděla na ZOOM báječný dokument o rostlinách a část byla věnovaná i sukulentům a kaktusům. Například tam říkali, že když agáve vykvete, je to její poslední fáze před smrtí. Dojemné!
    Moji drahoušci se zatím drží a doufám, že mojí amatérskou péči vydrží. Už pracuju na vertikální zahradě z palety, tam jim bude krásně :).
    A rozhodně chci další, jen nevím, kam je dám na zimu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš venkovní sukulenty tak je stačí podle mě na zimu přikrýt. Já mám některé celoročně venku a ty citlivější na parapetu v komoře. Tak se pak pochlub paletovou zahrádkou:)

      Vymazat
  3. Milá Jani dnes jsem se octla na Tvém blogu ani nevím jak a jsem nadšená z celého blogu a hlavně zahrady,ještě jsem nestačila si to vše prohlídnout ale už vím že se k Tobě budu ráda vracet. Měj moc pěknou neděli a zdraví Tě Luďka. www.ohnice.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že se ti tu líbí, přeji teď už krásné úterý!

      Vymazat