U nás doma patří mezi nejoblíbenější rychlé večeře, tedy kromě těstovin stokrát jinak, slaný koláč z kupovaného listového těsta, které je už rozválené a připravené rovnou ho položit na plech. Zkoušeli jsme i hotové těsto na pizzu, ale to nám moc nechutnalo, bylo spíš jak buchta. A když nemáme čas udělat si své vlastní těsto na pizzu, tak dáváme raději přednost tomu listovému.
Takže, co ke slanému koláči potřebuji:
dva balíčky listového těsta (rozváleného na pečícím papíru)
rajčata v plechovce
čerstvá rajčata
olivový olej
černé olivy
papriky
lilek
šunka nebo pikantní salám nebo prosciutto
mozzarella
čerstvá nebo sušená bazalku
chilli papričky
pepř, sůl
Těsta si rozložím na plech, potřu několika lžícemi rajčatové omáčky, pokapu olivovým olejem a z ingrediencí, které jsem uvedla udělám každý koláč jinak. Na jeden pokladu nakrájená rajčata, papriky, lilek, pikantní salám - všechno na hodně tenké plátky, aby se dobře propekly a natrhám mozzarrellu. Druhý udělám pro změnu s prosciuttem, s černými olivami, rajčaty, opepřím, osolím, pohážu nudličkami chilli papriček a opět natrhám mozzarellu. Zkrátka je dělám podle fantazie a taky, co doma najdu. Peču do zlatova cca půl hodiny při 200 °C.
Ať se udělá koláč jakkoliv, vždycky se sní do posledního drobečku :))
Jani, klidně bych si ho dala i teď k obědu o)) pa Jíťa
OdpovědětVymazatJitu doufám, že jsi měla něco dobrýho ....:))
VymazatTaky ho ráda dělám, mám takový dlouholetý recept s pórkem a zakysanou smetanou, dá se to koláčové formy. Je to fakt dobrota ;) Zdravím Iva
OdpovědětVymazatTo zní dobře, někdy vyzkouším. Pórek máme rádi :)) Díky!
VymazatJani, mňam! Mám tyhle koláče moc ráda, když to stihnu, dělám si své těsto, ale s listovým nemám problém.
OdpovědětVymazatDá se uklidit lednice a k večeři je dobrota :o) , ale nejvíc u nás "frčí" špenát s mozzarellou a krémovým sýrem.
Přeji hezký večer, Helena
Aj ja som si zasadla u teba za stôl....pohoda :-)
OdpovědětVymazat