před 2 hodinami
Labels
COOPERATION | JAH SPOLUPRACUJE:
JAH LIKES
-
-
před 3 hodinami
-
před 8 hodinami
-
před 5 týdny
-
před 5 týdny
-
před 2 měsíci
-
před 7 měsíci
-
před 9 měsíci
-
před 1 rokem
-
před 1 rokem
-
před 2 lety
-
před 3 lety
-
před 3 lety
-
před 3 lety
-
před 3 lety
-
před 4 lety
-
před 4 lety
-
před 5 lety
-
před 5 lety
-
před 6 lety
-
před 7 lety
-
před 7 lety
-
před 7 lety
-
před 8 lety
-
před 8 lety
-
před 9 lety
-
před 9 lety
-
Jani, tak zítra nezapadni...
OdpovědětVymazatFotky parádní, zítra peču perník...
Pa, Helena
Heli, díky, snad nezapadnu :-)) pa Jana
VymazatTaky jsi mě inspirovala a sněhu máme podobně :-)
OdpovědětVymazatUž jen 3x se musí do města za prací a pak už je víkend !
Ilči, kdyby člověk nemusel za prací, to by bylo...:))tak at ti to rychle uběhne:- pa Jana
VymazatAhoj Jano, máte to u vás na dvoře kouzelné. Ty jsi ale šikula, tolik krásných příspěvků, já se nějak nemůžu rozjet. Moc se mi líbí to tyrkysové šufle s květinami, stolek na umyvadlo a komoda před i po a spoustu dalších věcí s tvých předešlých příspěvků. Tak jsem si myslela, že bych zvládla leden jen o ovoci a zelenině, abych se narvala do plesových šatů, ale přece jenom ta kávička a perníček by mi chyběli. Měj se hezky. Slávka
OdpovědětVymazatAhoj Slávko, díky za všechny pochvaly, však u vás je to také krásné :-)) měj se také moc hezky Jana
VymazatJano, vypadá to krásně, mohla bych poprosit o recept na ten perník? Sice jeden mám, ale cítím, že jinde ho mají lepší ... :-) Díky!
OdpovědětVymazatLucie, moc ráda:-))je to ale tak trochu od oka....
Vymazat4 hrnky hladké mouky(800g), 1+půl hrnku cukru,1 prášek do pečiva,špetku soli,2 kelímky zakysané smetany - potřebovala jsem je spotřebovat,tak jsem to s nimi zkusila,3 vejce,půl litru mléka nebo podle potřeby,půlku másla nebo Hery,3-4 lžičky skořice,5 tlučených hřebíčků,15 dkg rozinek,1 vaničku kandovaného ovoce,hrst vlašských ořechů
Ve velké míse smíchat suché ingredience, přidat zakys.smetanu, vejce a ostatní, a to vše zadělat teplým mlékem, ve kterém se rozpustí máslo. Pořádně promíchat a nalít do vymazaného moukou vysypaného plechu a pečeme při 170 stupních cca 30 až 40 minut.
Se zakysanou smetanou jsem perník dělala poprvé, doma všem chutnal, že prý nebyl tak suchý... moc zdravím a snad se podle toho "mého" receptu povede :-) Jana
Vyzkouším, zjistila jsem, že půlku věcí doma nemám (to jsem hospodyně!), těšíme se všichni. Dám vědět! Díky.
VymazatJuuu... krásna snehová nádielka :-)a perníček vyzerá mňam.
OdpovědětVymazat:-))) u vás v horách je ale určitě sněhu víc....
VymazatDobrý nápad na víkendové pečení, děkuji za inspiraci. Se sněhem je Olomoucko podobně, užíváme si ho, co to dá :-).
OdpovědětVymazatJé Olomoucko, tam je krásně...tak moc zdravím na Moravu :-))
VymazatHmm... jak tak koukám a čtu.... naše město je asi jediné, co zapomnělo zažádat o sníh... ach jo
OdpovědětVymazatNo to je teda nespravedlivé a kde to bydlíte...
VymazatS dovolením si "půjčuji" recept na perník - sbíhají se mi sliny :-) Vypadá to na idylku - no snad dnes tedy někde po cestě do práce nezapadnete! Hezký den, L.
OdpovědětVymazatLucko, ten recept je opravdu můj trochu vymyšlený, tak když tak moc na mě nenadávej, kdyby to nebylo ono :-)) taky přeji hezký den
VymazatJani, krásná zimní atmosféra u vás. Perníček voní až sem:-)....P.S. a do práce se mi vůbec nechtělo.Eva
OdpovědětVymazatEvi, to věřím :-(( ale musí se ... pa
VymazatJani, no ty jsi užíváš! Můžu se zastavit na buchtičku, mňááám! Krásné zimní dny
OdpovědětVymazatŠári, no to víš, že můžeš!!! Upeču novou ta včerejší už není....:))
Vymazat