26 komentářů
  1. Jani ať je brzo líp.Bohužel neporadím, snad jen výplahy vlažným heřmánkem. Já mám všechny osmy už venku a jelikož mám "zvláštní" 1 kořenové zuby tak vše šlo jak po másle :D

    OdpovědětVymazat
  2. S brečťanom si sa strafila Oringle k jej februárovému obrázku Kvetinárky:-)
    Och, tak prajem úľavu, uzdravovanie bez komplikácii!
    Dúfam, že nemáš zápal nervu, dá sa to poznať podľa toho, či to bolí aj v noci a možno budeš potrebovať antibiotika:o/
    Jani, pohladenie:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, ledovat, šalvěj a dobrá je i nějaká ústní voda z bylinek, bohužel nevím, jak se jmenuje, ale mají ji v lékářně. Tam ti poradí. At je líp! Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Jani,
    určitě bych šla na zubní zkontrolovat ránu . Ať je brzy lépe .
    Já jsem ráda, že mám osmičky již pryč. Hezký zbytek neděle. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer. Trhání osmičky mě čeká 16.3. Já se toho docela bojím a asi to nebude úplně jednoduché. Pamatuji si, jak můj tatínek si na takovou ránu dával koření hřebíček, zkuste to, nic za to nedáte. Přeji Vám aby bolest brzy ustoupila. Jinak, stále sleduji Váš blog, Vaše fotografie jsou přímo umělecké. S pozdravem Miluše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hřebíček se zatím bojím vyzkoušet, je to spodní zub, tak aby se mi do něj nedostaly kousky hřebíčku a nebylo to ještě horší. Mám pocit, že není zacelený. A děkuju moc,Miluško!:)

      Vymazat
  6. Jani,jsem na tom tento tyden podobně! Praskla mi stolicka:-0Zubař, ze ji tedy vytrhneme a v půlce si to rozmyslel že e se bude zachranovat:-)Prvni den,to bylo pondělí, tedy žádná sláva!A to jsem ještě byla se Šimou u dětské antibiotika -průdušky.Ve čtvrtek se v záchraně pokračovalo,stalo me to zatim 2.100 Kč a 3/4 h.na zubarskem křesle.Ted se čeká,jak si s tim poradím.O zubu vím, ale dá se to výdrže t!Poradím stejně jako prede mnou šalvěj a hřebíček a raději si na zubní zavolej,at neco nezanedbáš!Preji at zuby uz nezlobi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to buď ráda, že ti ho zachránil! Pak by tě to stálo mnohem víc. A děkuju za rady! :)

      Vymazat
  7. Ledovat, spát v sedě, moc se nehýbat - neproudit krev. A%t to přejde!
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  8. Ať to brzy přejde.... na zuby u nás v rodině - hřebíček. Buď jen tak přiložit na bolavou dáseň, nebo rozdrtit, zalít vodou a vyplachovat.... Držím palce, e

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hřebíček se zatím bojím použít, je to spodní zub a mám pocit, že je tam nějaký hlubší rána, tak aby mi tam nezůstaly kousky.....Děkuji moc za radu:)

      Vymazat
  9. Pekny den, mal by existovat klincekovy (teda hrebickovy) olej, presne na uvolnenie bolesti zubov (zrejme aj tych neexistujucich... :o))). Ak ste videli film Maratonec s Dustinom Hoffmanom, tak viete, o com to je. :o)))
    Silno drzim palce a ak to neustupi, radsej to dajte skontrolovat.
    IV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za radu! No, film jsem kdysi viděla, ale raději bych si ho ted nepřipomínala:))) Ráno jsem volala na zubní a prý je to normální, že mám ještě vydržet .... tak držím:)

      Vymazat
  10. Jani, cítím s tebou a doufám, že ti bude rychle líp!
    Já osmi nemám, dle lékařky příroda nedopustila (a snad nedopustí) - mám malé patro a rostly by do kosti... br!!!
    Drž se! Helena

    OdpovědětVymazat
  11. Přeju hezký,pokud možno bezbolestný den!!!po vytrhnutí zubu máme vyzkoušený(a nejen my)výplach vlažným odvarem z řepíku lékařského několikrát za den.sbíráme ho u nás na chalupě,sušíme a když někdo potřebuje-rádi pomůžeme.dá se koupit v lékárně.krásně během dvou dní zacelí ránu....ale co s Váma po tolika dnech?zkuste to.a také je dobré potírat hřebíčkovým olejem nebo zmíněný hřebíček "cucat".o jeho účincích se dočtete na internetu.i když tady bych byla velice opatrná. přeju co nejrychlejší uzdravení!!Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za rady, včera jsem tam volala a prý mám vydržet, že to může trvat i 14 dnů ...:(((( Pokud prý zabírají analgetika, tak se nic neděje. Kdyby nezabíraly tak mám přijít. Zatím celkem zabírají na pár hodin, takže čekám. Ale tolik ibalginu jsem asi za celý život nesnědla .... :))

      Vymazat
  12. Měla jsem to podobně a nakonec jsem skončila zpět u zubaře, dal mi tam dren a během minuty bylo po bolesti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra jedu do Prahy, tak tam zajdu, ať se na to kouknout. Jestli by mi pomohl také dren, tak by to bylo super. Děkuju moc! :)

      Vymazat
  13. Janka,
    skuste - v lekárni to je k dostaniu "konopné sérum" je to tinktúra s cannabisom, ale podstatnou zložkou je tam aj klinček ( hrebíček)- v zložení tinktury označený ako Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Hrebíček je spomínaný v predošlých odkazoch, ale v tejto forme- tým že je to tinktúra aplikuje sa jednoduchšie ako klinček sušený. Názov tinktury je: Cannadent regenerační sérum (1,5ml alebo 5 ml ).
    Mam odskušané na zapalene parodontické ďasná a tiež zaberá na afty a bolesť zubov - oklem lieččbného účinku má aj analgetické pôsobenie.
    http://www.cannaderm.cz/cannadent-regeneracni-serum-1-5ml-8099000021
    Prajem uzdravenie a pekné dni,
    ďakujem za Vaše fotky a písanie na blogu - pre mňap ohľadenie pre oči aj pre dušu.
    Erika


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eriko, moc děkuji za rady!:) Včera jsem nakonec skončila na zubním a mám tam zánět, takže mi dali do té rány drén.
      Také mám radost, že ke mně na blog ráda chodíte, je to pro mě impuls pro další focení a příspěvky! :)) Mějte se krásně a zdravím k vám na Slovensko!

      Vymazat