14 komentářů
  1. Jani, moc tě zdravím se sklenkou chorvatské graševiny :o) Překrásné fotky, boj se slimáky je asi marný a slepicím prý nechutnají, snad jen těm indickým husám...
    Ale domácí vajíčka, není nad ně!
    Hezký večer a gratulace vítězce soutěže.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, píšu trochu se zpožděním, tak hezký dnešní večer a chorvatskou graševinu neznám :-) Ale určitě bude dobrá!

      Vymazat
  2. O slimejších mi ani nepovídej ..... ale je u vás krásně:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, krásné fotky slepic a vajec !!! Taky o tom, znovu si je pořídit , přemýšlíme! Kdysi jsme je měli po původních majitelích, ale během rekonstrukce se sboural polot...slepice se mi pustily do zahrady co mi udělala moje mamka a sežraly komplet saláty (líp než slimáci:-))) ) a pak přišlo něco divokého z lesa a sežralo slepice...tolik k našemu hospodaření:-))). Ale není nad domáci vajíčka! Krásné letní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na slimáky prý jsou nějaké speciální kachny, už se domlouvám se sousedem, že je pořídíme dohromady. No a slepice zkusím doma prosadit. I tobě krásné dny Luci!

      Vymazat
    2. Jani, ta kachna se jmenuje indický běžec :-) Nemá břicho u země jako klasická kachna, ale chodí víz vzpřímeně. A prý to fakt funguje... Má je Mudr., u které jsem byla loni na operaci a ta o nich básnila celou dobu, co do mě řezala :-D :-D A slimáky už taky nemůžu ani vidět. Máme jich tady mraky... Jednou se mi povedlo, že jsme jednoho ve vzteku mrskla přes plot a u toho jsem zařvala ... svině jedna... A až pak jsem si všimla, že tam stojí sousedka :-D :-D
      Hezké léto!!
      Šárka

      Vymazat
  4. Mas pravdu neni nad domaci vajicka a moc hezky jsi to vyfotila hlavne ty stiny na vajickach a krasnou prirodu,my mame slepice a zasobujeme i nase deti .NZ Sauvignon blanc je dobre vinko ,my jsme si tady nasly Ceskeho vinare z Barosssa Valley ze South Australia maji moc dobry Shiraz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo australský Shiraz je taky dobrý:-) Tak to je fajn, že máte poblíž českého vinaře. Posílám moc pozdravů do Austrálie!

      Vymazat
  5. Máte překrásné fotky... nedivím se, že tu nádheru prostě musíte vyfotit...slepičky jsou aspoň pro mě sympatický zvířata a domácí vajíčka , to je bez komentáře. Slimáků, šneků a dalších - ani to slovo nepoužiji - máme plno. V noci se vynoří a žerou i smradlavé afrikány... sešrotovali i polovinu cynií... na fazolky (žluté lustičky) nám z a t í m nejdou.
    Přeju krásné letní dny!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se vám daří je vyhubit, mně se to nedaří ani s granulema ....:-( Také přeju krásné dny!

      Vymazat
  6. Jani parádní fotky...jó slepice...co my by jsme bez nich :))) vajíčka se u nás spotřebovávají velice rychle,ale pokud vím se slimákam ti slepice nepomůže...asi jim nejedou,teda aspoň těm našim....Na slimáky mám osvědčené granulky,a ty zabírají vždy a všude....krásný večer, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky sypu granule, ale zatím se mi nedaří je zlikvidovat. Přilezou asi z těch polí pod náma ... U nás vajíčka taky jedou ve velkém :-) přeju krásný večer!

      Vymazat
  7. Indický běžec opravdu slimáky spásá !!! dokonce je vyhledává .... a vypadá srandovně :-)))

    OdpovědětVymazat