11 komentářů
  1. Hmmm, na ten záhadný disk se musim zeptat bráchy, co to je za záhadu. To mě zajímá. On je archeolog se specializací na Minojskou kulturu.
    Když vidim ty palmy, zase bych někam jela. Toulavý boty jsou někdy jako prokletí :)
    Díky za krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej vědět, co o tom praví archeolog. To má teda krásné povolání! Takže Krétu a Festos určitě navštívil :)

      Vymazat
    2. Jo jo, dokonce tam i několikrát kopal. Teď má před sebou už "jen"' dizertační práci a na podzim z něj bude doktor archeolog se specializací na Minojskou kulturu. Jsem na něj moc pyšná, je to muj nejmladší brácha. Asi to nebude mít uplně jednoduchý s uplatněním, ale mluví asi pěti jazyky, tak doufám, že se nezapiká tady, ale půjde pracovat pryč, kde si lidí s jeho znalostma víc váží.

      Vymazat
    3. Tak to je kluk šikovnej! A přesně tak, takové znalosti tady bohužel finančně nikdo neocení, možná odborně jo, ale žít se z něčeho musí, že :-)

      Vymazat
  2. Miluju tyhle památky! Jani a v Knóssosu jste byli? Já jsem z toho byla tenkrát úplně paf a až se vrátím na Krétu, rozhodně si tam zajdu znovu. A taky se mi moc líbila náhorní plošina Lassithi. Tam se taky jednou vrátím :-) Budu se muset prohrabat fotkama a zavzpomínat :-) Díky za výlet a návrat, Kréta se mi vryla pod kůži a nejen proto, že to byla naše svatební cesta :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, v Knossosu jsme nebyli. Dali jsme přednost klidnějšímu Festosu, kde není tolik turistů. Ale někdy při další návštěvě se i tam snad podíváme.....

      Vymazat
  3. Krásná dovolenková fotoreportáž !!!

    OdpovědětVymazat
  4. o áno, Kréta, moc pekne spomienky mám na ňu :) Pekne fotky si spravila Jani...človek sa vie do toho aj vžiť ..pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji a děkuji. Na Krétě jsem nebyla a chci tam být :o)
    Hezký večer Jani, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, tobě by se tam líbilo moc! Určitě si tam s manželem udělejte výlet, fakt to stojí za to:)

      Vymazat