30 komentářů
  1. Jani, gratuluji k Nikonu. Fotky jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky jsi hodná:) Ale snad se to naučím a fotkybudou tak jak bych si přála a vidím je jinde.

      Vymazat
  2. no já to mám nějak podobně mám nová OLYMPUS malinký-/á/ závislost všude se mnou a stále se sžíváme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže mi rozumíš:-) A ať ti to pěkně jde - to sžívání!

      Vymazat
  3. Krásné fotky! Moc! Jsi hrozně šikovná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli díky moc ... ale do krásy a dokonalosti mají ještě hodně daleko! Mám ho pár dnů a není to jednoduché, ale mám z něj obrovskou radost! A jak jde tobě sžívání, taky máš novýho Nikona, ne?

      Vymazat
    2. Ano, mám. :) Období temna mi nepřeje :D. Odcházím z domu, je tma, příjdu domů je tma...nejvíc potřebuju fotit šperky do obchodu, takže doma. O víkendu furt někde lítám, když příjdu, je šero :D. Ale snažím se, studuju, zkouším a raduju se :)). Už jsem aspoň něčemu trochu porozuměla. Nevzdám to!

      Vymazat
  4. Zrcadlovka je s kompaktem nesrovnatelná. Panasonic Lumix pořád patří k těm top ve svojí kategorii, díky optice Leica. Mám starého Lumixe asi 9 let, nedávno se mi tam něco pokazilo, tak jsem ho šla dát opravit s tím, že oprava stála přes tisíc korun a chlápek mi řekl, že vzhledem k typu kompaktu se oprava stále vyplatí, že jsou to nejlepší kompakty jaké kdy ve svojí kategorii byly. No pravda je, že já už s ním nefotím vůbec, má ho Marťa, jak si zvykneš na zrcadlo, nechceš jinak, je to jinej level. Tak ať vám to spolu pěkně jde a kdybys něco potřebovala, napiš :-) A pokud nemáš externí bles, je lepší ten vestavěný ani moc nepoužívat a zvýšit ISO na úkor zrna, které se dá potom v editoru snížit. Fotky potom budou světlejší. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru díky moc za nabídku, ráda se na tebe obrátím...:-) Jinak blesk já taky nepoužívám, zkusím to jak píšeš zvýšit ISO. Je fakt, že počasí a temno v bytě a venku focení moc nepřeje. Jo a Lumix je dobrý, ale taky se obávám, že už se raději budu všude tahat se zrcadlovkou :)

      Vymazat
    2. Jsem sice na druhé lodi Canónu, ale ono je to stejně jedno :-) Klidně napiš! Ale stejně nejlepší je fotit a fotit a fotit, zkoušet si různá nastavení a prostě si hrát, namuál k foťáku se dát místo bible na noční stolek (legrace!) :-) No světlo je opravdu tristní. I venku je šedo, sluníčka málo. A on ani ten blesk není všemocný, někdy je doopravdy zabiják fotek. Tak jak se říká mezi fotografy ... přeju dobré světlo a těším se na fotky!

      Vymazat
    3. Mám u postele několik rad na focení zrcadlovkou:) Jinak jsem váhala mezi Canonem hodně. Ale asi je to nakonec jedno, obě značky si dost šlapou na paty, takže se asi jejich výrobky vyrovnají. Kdyžtak ti na radu písnu na mail. Pa:)

      Vymazat
  5. Jani radost pohledět! Já než jsem se zžila se zrcadlovkou, dalo mi to a i teď cítím další rezervy. Je se pořád co učit, ale Ty to určo zvládneš hravě ;-) Jo, málo světla je na prd!!! Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, díky, jsi milá:) Myslím, že učit se budu hodně dlouho ...ale to nevadí, to je právě na tom to napínavé, jak ta fotka dopadne ....Pa a hezký den i tobě:)

      Vymazat
  6. Tak nakonec Nikon, super:) Ja presla taky z Lumixu FZ8 na Nikon a taky se teprve zzivame. Ale je to fakt nesrovnatelne - zrcadlovka vs. kompakt. Fotky jsou krasne !

    OdpovědětVymazat
  7. Jani,nový foťák???? Tak to je super.Hezky si ho užij a těším se na nové fotečky:-))) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, nový, měl být už pod stromeček, ale nějak nebyl čas vybrat ten pravý. Tak snad tento pravý bude:)

      Vymazat
  8. Jani, myslím, že jste už zžití! Fotky jsou krásné! Já bych do zrcadlovky asi nešla, to bych se nikdy nenaučila...
    Hezký večer,pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky, já jsem právě už potřebovala něco složitějšího, tak snad se to brzy naučím :)

      Vymazat
  9. Zrcadlovka je nebezpečná. Jakmile ji jednou člověk vezme do ruk, už ji nepustí :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jani super, jaký typ foťáku prosím máš? Taky totiž brzo budu potřebovat nový a jako laik v tom dost tápu :-) Ale fotk jsou už teď moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  11. Jani super pokusy:-))
    Mě tedy zrcadlovka nějak moc neláká, hlavně ta představa nosit sebou kromě foťáku i objektivy a měnit.... vyfotit kytku, na ptáčka na vršku stromu vyměnit objektiv, zas vyměnit na makro.... no nic pro mě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je fakt, je to složité, ale já jsem ji strašně chtěla a tak to musím překousnout:-) Jinak tvoje fotky jsou krásné i bez zrcadlovky hlavně ty makro s broučkama a kytičkama :-)

      Vymazat
  12. Krásný fotky Jani! Zžívání Ti určitě půjde samo ☺;-) Jinak mám radost, že se školním už 5 let na Lumixu jako hodně z nás, vás. Zrcadlovka mě doufám také jednou nemine. Tak dobré světlo přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, moc samo to nejde, ale docela to jde:-) A děkuji a přeji také dobré světlo Luci!

      Vymazat
  13. prekrasne fotky si sikulka!
    Pozývam na giveaway o značkové plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat
  14. Jani, tiež som pred týždňom dostala vysnívanú zrkadlovku - Canon a zatiaľ, len študujem a skúšam.....ale poviem ti, je to iná trieda a kým sa s ním naučím fotiť používam kompakt.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, taky jsem váhala, zda nemám koupit Canon...Tak moc gratuluju a těším se na tvoje nové fotky, i když i ty z kompaktu máš moc pěkné! Já jsem rovnou přešla na zrcadlovku, abych se cvičila už v praxi (za pomoci příruček:) Tak ať se daří a přeji dobré světlo!

      Vymazat