U nás v Brdech je houbařský ráj. I když pro nás, co moc neznáme zaručená místa jako zdejší starousedlíci, to zas tak neplatí. Ale tolik nám to nevadí, raději houby hledáme než je jíme, kromě muže, který houby miluje. Ale něco jsme přece jenom našli a to rovnou hřiby pravé. Recept, který vám dnes nabízím, je z nového čísla časopisu Venkov&styl. Fotka restovaných hříbků nás navnadila, že by mohly chutnat i nám. Muž dostal za úkol hříbky očistit a nakrájet, ale vzal to po svém a místo podélného rozkrojení, aby bylo viděl pěkný tvar, hříbky nakrájel na drobno jako na sušení. Takže náš výsledek není tak krásný jako ten z časopisu. Ale chuťově snad ano, protože hříbky byly skvělé. Prostě chuťovka.
Zde je recept:
800 g čerstvých hříbků
4 stroužky česneku
3 snítky tymiánu
1 sušená čili paprička
olivový olej
čerstvě mletý pepř a sůl
Nakrájené hříbky, česnek, tymián a rozdrcenou čili papričku restujeme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Přidáme sůl a pepř a je hotovo.
Já jsem přidala trochu víc česneku a také trochu víc tymiánu. A bylo to moc dobrý, pěkně voňavý :-)
Juuu to by som si ale dala, my hríby milujeme na všetke spôsoby :-) Nafotila si to mňamkovo.
OdpovědětVymazatMery díky, už se těším na tvoje recepty:)
VymazatHouby miluju! Na všechny způsoby :) O víkendu se na ně vypravíme, už to vidím v růžových barvách :)
OdpovědětVymazatŘekla bych, že porostou, včera pršelo...tak dobrý lov:-)
VymazatTo vypadá nádherně! Že bychom zašli do lesa?
OdpovědětVymazatUrčitě!!!
VymazatJani, já tedy houby miluju, takže když vidím tu tvou fotku, jsem jak bernardýn...
OdpovědětVymazatSnad se taky do lesa dostanu...
Pohodový den přeji, pa Helena
Heli, tak přejí pěkný úlovek! Hezký den :)
VymazatHouby můžu ve všech podobách!
OdpovědětVymazat