31 komentářů
  1. Teda ty vypadají krásně! Já malý formičky nemám respektive se je bojím koupit, že je nevyužiju.), ale když vidím tyhle, tak váhám:) Jinak její hlas a slovník mě taky nemile překvapil, na to že je novinářka se vyjadřuje někdy fakt hrozně.), ale zas na druhou stranu je to autentické, prostě v současném moderním stylu.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se slovníkem se opravdu nemaže... někdo psal, že si přepne na titulky pro hluchoněmé, aby ji nemusel poslouchat, to mě pobavilo :-)

      Vymazat
  2. Recepty se mi líbí, Dita se mi líbí, ale formát jako takový se mi nelíbí a způsob mluvy, nevím, jak to správně nazvat, je pro mě šílený a opravdu na hranici přepnutí. Nespisovná čeština mi tolik nevadí. Nevím, co se v Praze stalo, ale tam se snad už ani tak nezpívá, jako nějak příšerně ledabyle mluví aspoň tak bych soudila dle TV, naštěstí zapínám málo a zprávy pro jistotu vůbec, protože by mě ten mluvený projev zničil. A to jsou vždy kecy, že jde slyšet, že je z Moravy, tak nemůže..... Zatím to pro mě není ani Nigella a ani Jamie, jak občas čtu, doufám, že na takovou úroveň se formát toho pořadu posune, že toto je jen začátek. Větší švih pro mě mají i Kluci v akci, i když na ně také nějak nekoukám, není čas. Jen na Ditu jsem si ho opravdu udělala. :-)
    Já jsem včera pekla kuřátka a chystám se i na tyto bábovičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, pro Moraváky je to asi hrozný poslech, hlavně ty dialogy mezi ní a jejími "kamarády", to tahá za uši :-)

      Vymazat
    2. V Praze jsem žila, takže až tak velký problém bych mít neměla, ale to je opravdu styl projevu, s kterým kdysi přišla Čejková a jak jsem ji měla ráda, tak tehdy u mě skončila. Bohužel, je to trend a už tak mluví snad každá ve zprávách. A Dita to samé. Opravdu nevím, co to je za virus. :-)

      Vymazat
  3. Mě, se pořad líbí. Těším se na každý díl. Kamera, detaily a hlavně to vaření nemá chybu. Na slovní projev si pomalu zvykám. Jani, na bábovičky se chystám taky, ale musím koupit javorový sirup. Krásně si je napekla. Hezké dny (trochu sluníčka by to chtělo) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, představ si, že odpoledne vysvitlo a bylo i teplo, jupíííí, Snad ještě bude babí léto :-)

      Vymazat
  4. Jeeej babovičky sú rozkošné a verím že aj tak chutia :-) A čo sa týka slniečka, tak my ho dnes máme, dokonca tak že sa dalo kosiť v záhrade, kooonečne lebo tráva mi už prerastala cez hlavu :-)) A teraz sa chystám si polebediť si v saune. Krásny deň prajem dúfam že to vydrží aspoň do zajtra :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery, u nás dnes taky svítilo!!! Akorát tu zahradu nemá kdo posekat....:-) Tak si užij saunu a pa!

      Vymazat
  5. Mňam, dala bych si hned, poslední dobou pečení zanedbávám, ale o víkendu už bych snad něco mohla upéct :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, tak cestování je lepší než pečení, já bych to hned vyměnila :-)

      Vymazat
  6. juuu tie su chutne...asi vyskusam aj ja...mam tu formu tiez takze mi okrem javoroveho sirupu nic nechyba .)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadají skvěle! A kde jsi koupila takovou krásnou formu? Bábovičky vypadají jako květinky.. Jani krásný a pohodový den Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, formu mám z Lídla. A je to nějaká valentýnská, tak proto ten tvar růže. I tobě pohodový den, teď už večer:-)

      Vymazat
  8. Tvoje bábovičky by kamarádili s mou formou na bábovku :o))) Dita P. mě také překvapila svým hlasovým projevem...trošku drasná hollka :o)))...ale jak píšeš, kamera je moc pěkná. Pořad sice nesleduju pravidelně ale na díl z chalupy se určitě podívám. Krásné dny :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak ty máš velkou, to musí být krásná bábovka:-) Na díl z chalupy se taky těším. Třeba nám kousek ukážou, jsem zvědavá :-) Krásné dny i tobě!

      Vymazat
  9. Jani, tak já chtěla péct tu tvojí předešlou buchtu a nemám javorový sirup. No a dneska jsi tady s dalším receptem a zase je tam javor :-)
    Zítra musím v našem okresním městě prohledat bio koutky :-) a doplnit si zásoby.
    Kuchařku Dity mám doma. Viděla jsem jen první díl a nevím jsem z toho nějaká rozpačitá. Musím si na netu najít další díly a podívat se kam to směřuje...
    měj se krásně Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, se směju:-) Zatím nemám připravenou třetí buchtu s javorem...měj se taky krásně :-)

      Vymazat
  10. Ahoj Jani, třetí díl jsem neviděla,ale snad zítra stihnu reprízu. Jiný kulinářský pořad taky nesleduji. Bábovičky vypadají náramně. P.S. šablonu na blogu jsem se snažila opravit,ale vždycky se mi kousl pc:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, pořad jde sledovat i on line na webu české televize. Jinak se ti to snad se šablonou podaří a když ne nic se neděje, tak budeš na blog fotit na stojato :-) pa a hezký večer

      Vymazat
  11. Kulinársky program na ČT som nepozerala, ale recept na tvoje jablkové ružičky sa mi páči....má to len jeden háčik, zohnať javorový sirup.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, sirup se dá koupit třeba Mark&Spencer nebo DM drogerii, nevím, jestli je i na Slovensku...nebo v bio koutku i v supermarketech.

      Vymazat
    2. skúsim v DM - ďakujem za radu

      Vymazat
  12. Tak mě napadlo, že přece jen se mi líbí více Koko http://www.menudomu.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, krásně jsi napekla!!
    Dity P. kuchařka a nádobí se mi moc líbí, její recepty jsou jednoduché ale opravdu dobré, TV díl jsem zatím viděla jenom první neboť přes web se to seká... Kamera je super, i to jak to pojali, jen její hlas mě překvapil, nesedí mi k ní... Těším až uvidím její chalupu - na FB jsem viděla pár fotek a vypadalo to moc zajímavě. Jo a dílů je 16 :-)
    Měj se krásně a sluníčko posílám !! Dneska v Provence skoro 30C !! Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, vy se máte. U nás dnes bylo trochu teplo asi 15 °C , lepší už to nebude:) No a na Ditu je třeba si opravdu zvyknout. Na její chalupu jsem taky zvědavá. A na webu je lepší se dívat na ten pořad třeba pozdě večer, kdy už není taková sledovanost. Tak pa Aný a užívej si babí léto i za mě :-))

      Vymazat
  14. Jani, páni, vypadají úžasně! Moc krásné formičky!
    A k pořadu, mám stejná názor - dialogy jsou nepřirozené, ale kamera a samo jídlo, to je radost koukat!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nás víc s tímto názorem a měli by si to tvůrci vzít k srdci.... i když už je asi pozdě. Helenko měj se taky krásně :-)

      Vymazat
  15. Ahoj Jani, koukám, že nás je pěkná kupa, co máme podobný názor :-). My pečlivě sledujeme na webu, vždycky už se těším na páteční večer a na další díl, recepty jsou jednoduché, chutné - člověk by se šel hned postavit k plotně :-D! A miluju její kuchyň, masivní stůl i nádobí, Kitchen Aid... i to co jsem viděla z chalupy... Je to konečně pořad na úrovni, po těch pár dílech už jsme si jakžtakž zvykli i na ten projev, i když při některých hláškách se občas na sebe s manželem podíváme a následuje výbuch smíchu, jelikož je to fakt odvaz :-D... Každopádně salát s pečenou řepou je výborný a na oslavu narozenin se nemůžu rozhodnout, zda upéct čokoládový dort z posledního dílu či dezert z čokoládových tyčinek z prvního :-D! Ať žije Dita!!

    OdpovědětVymazat