8 komentářů
  1. Kez by i mne nekdy tak krasne kvetla! :) ta ma Filomena vydrzi vzdy tak mesic, nekdy 2 a pak bali kufry! Asi se ji nezamlouva ma pece. Takze priste to snad pujde i bez ni! Krasne utery plne radosti z orchideii.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja je nezalivam, to se jim moc nelibi. Jednou za tri tydny je "koupu" tj necham je machat potopene (komplet koreny, listy ne) 15 min ve vlazne vode, pak je necham poradne okapat aby odtekla vsechna voda a na dalsi 3 tydny na ne nesahnu. Orchidei mam nekolik uz par let, kvetou vsechny dvakrat do roka. Za malo prace, hodne krasy :-)
    Krasny den, Jani, a at kvetou!

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nekvetou už několit let, někdo říká, že mám na parapetu málo světla, protože před oknem je ještě lodžie a pak trochu stromy. Tak nevím co s tím, pořád rostou jen listy.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky zalivam a koupu, jen kdyz si vzpomenu.. Mám je na parapetu na východní straně a dorůstají nové stonky a kvetou krásně se spoustou květů

    OdpovědětVymazat
  5. U mě se orchidejím nikdy nedařilo, až letos mi vykvetla, poprvé v životě:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, s orchidejkama to mám stejně, vždycky je svou péčí umořím ... ta tvoje je ale moc krásná .... mě ta moje kvete jen když do ní zapíchnu umělý květ .... chi, chi Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Janka zase nádherné fotky, orchidea skutočne fascinujúca...a vraj bez šecialnej starostlivosti. Hm, tak u mňa každa padne, už sa ani nesnažím si ich zaobstarať. Iba jeden jediný druh, nemôžem si spomenúť na názov :-( listy má ozdobné, ta mi kvitne furt, fakt sa o tuto netreba špecialne starať :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, je překrásná! Mám stejnou, vlastně 3, zalévám máličko jednou týdně, teď mají tedy pauzu, ale jinak kvetou a je to krása...
    Moc chválím dokonale vyladěný pracovní sůl a stydím se, já mám tedy fakt binec :o). Dnes jsem viděla tu vázu naživo, překvapilo mě, jak velká je! A Ikea má ty papírové novinky parádní, Adama moc zaujaly notesy a samolepky černobílé.
    Pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat