Tak ještě přidávám recept pro ty z vás, které chtěly vědět, co to mám za druh cukroví na fotce v minulém příspěvku... je rychlý, snadný a výsledek je moc dobrý...a dá se dělat opravdu na poslední chvíli
...a jsou to
Tatranské řezy s ořechy
350 g hladké mouky
130 g másla
lžíce cukru
5 žloutků
špetka soli
rybízová marmeláda (nemusí být)
5 bílků
160 g cukru
200 g mletých ořechů
Z mouky, soli, másla, žloutků a cukru vypracujeme těsto, dáme cca na hodinu odpočinout.
Na plech dáme pečící papír, vyválíme z těsta placku, přeneseme na plech a v troubě předpečeme 15 minut při 160 stupních.
Než se to předpeče, tak si rozšleháme bílky na tuhý sníh, přimícháme cukr a mleté ořechy. Na předpečenou placku rozetřeme rybízovou marmeládu - kdo nemá rád, tak ji nedá, potřeme hmotou z bílků cukru a ořechů a ještě cca 15 minut pečeme při 180 stupních. Povrch by měl být pěkně křupavý.
Z upečených řezů vykrajujeme třeba hvězdičky, měsíčky, kolečka....nebo rozkrájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky, my krájíme cca 3x4 cm.
Příjemné pečení:-))
Diky za tip, urcite to zkusim! Cukrovi uz mame, ale tohle vidim spis na leden :) x
OdpovědětVymazatTo je fakt, nemusí se péct jen na Vánoce...:-)
VymazatVůně až k nám domů :-)
OdpovědětVymazatto je dobře:-))
VymazatJano, díky. To určitě ještě udělám. Jen s těma ořechama jsi mne naštvala :-). Už mně došly, no tak zas budou další, ne? Slávka
OdpovědětVymazatTaky mi dochází, jinak bych ti nějaké poslala ...:-))tak až zase budou. měj se J.
VymazatDíky za tip, v plánu už máme jen úly a znova perníčky, ale možná zkusíme i tohle - pro jednoduché recepty mám slabost.)
OdpovědětVymazatTo já taky, hlavně to musí být rychle hotovo, ale s dobrým výsledkem :-) J.
VymazatJan, tedy na letošní Vánoce už ne, ale píšu si! Vypadají úžasně, nic složitého a kombinace rybízovky a ořechového sněhu se mi moc líbí!
OdpovědětVymazatHezký večer, pa Helena
Jani, vypadá to nádherně, děkuju za recept, už je opsaný v sešitě s recepty ..............pa, pa Marki
OdpovědětVymazat