21 komentářů
  1. Až se v Čechách přijde na to, že vkus a práce dělaná s láskou jde ruku v ruce s úspěchem, budou mít lidi jako já mnohem víc práce :)))). Doufám, že až to přijde, nebude mi třeba sedmdesát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mám strach, abysme se toho vůbec dožily...:-) Ale ty jsi šikovná a až budeš ještě dělat látky, tak nebudeš vědět co dřív:-)

      Vymazat
  2. Taky doufám, že to přijde dřív než později :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Presne nad timto jsem v poslednich dnech premyslela taky. Zvazujeme koupit dum a je to teda skoro k placi, kdyz vidim ty fotky. Taky doufam, ze se to zlepsi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk si i odmyslí ten bordel, ale stejně ... není to ono. Tak hodně štěstí!

      Vymazat
  4. Fotky českých realitek jsou vskutku true epic story :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, nezbývá, než souhlasit, I když mám všeobecně pocit, že ne všechny, ale spousta realitek je u nás celkově katastrofa. Jsou pro ně důležité peníze a ne celý proces prodeje. Pěkný den Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda Věru. Berou si velké provize, ale bohužel služba tomu neodpovídá.

      Vymazat
  6. Ono to neni jenom o realitce ale taky jde o lidi kteri svou nemovitost prodavaji.samozrejme ze pekne fotky prilakaji kupce ale prodavajici se musi snazit vic nez makler a vsechno si uklidit a upravit aby se kupujici citil na miste dobre.Dalsi dobra vec je kdyz ma prijit zajemce treba zatopit v krbu kdyz je chladno aby bylo v dome teplo upect babovku uvarit kavu aby dum- byt lakave vonel .Nase mladsi dcera nedavno prodala svuj domek a presne tyto veci udelala a domek byl prodany behem tydne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím jenom souhlasím, ale makléř by měl ty lidi vést a říct jim, jak nemovitost k návštěvě zájemce připravit. Jinak moje kamarádka teď v Melbourne taky prodala barák během týdne. A měla dobrou realitku, protože jí udělala dobrý styling a skvělé fotky, takže to šlo samo:-)

      Vymazat
  7. Jani súhlasím ...ja nechápem niekedy ako môže agent nafotiť kolkokrát taký bordel, ako vidno na fotke. Myslím, že mám dosť predstavivosti, viem si v hlave vybaviť potenciál onoho priestoru, niekedy stačí fakt málo, ako je trošku upratať, dosť pomôže trochu textilu...kvet...je u nás veľká medzera...tiež hľadám nejaké hniezdo pre nás...nejaký dom...takže viem o čom hovoríš...tvorba interiéru nie je len o peniazoch..ani pri predaji...Jani máš krásny blog...díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makléři by podle mě měli projít nějakým rychlokurzem focení a hlavně by měli prodejcům říct, co musí pro to udělat. Já si taky umím představit, jak by třeba daný prostor mohl vypadat, ale někdy to fakt je hrůza!! A jak píšeš, není to o penězích, někdy stačí málo a jde to pěkně a přitažlivě připravit. A děkuji za pochvalu blogu Marcelo! :-)

      Vymazat
  8. Naprosto souhlasím. Je to i moje zkušenost. Často se stěhujeme, všechny byty a domy zvelebíme tak, že nikdy nebyl problém je prodat za naši cenu. Zrovna zvažujeme prodej chalupy a chceme udělat menší úpravy, které by zvýšily dojem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaše chalupa, co jsem měla možnost do ní trochu nakouknout je krásná s úžasnou atmosférou, takže ji hned prodáte. Ta naše byla prodaná tak rychle, že jsem to obrečela a nemohla se s ní rozloučit ...

      Vymazat
    2. Právě, že jen kousek z ní má atmosféru. Na zbytek nemáme sílu, protože víme, že tam zůstat nechceme. Tak je pár úprav naprosto nutných.

      Vymazat
  9. Jani my ted hledali pro nás nové bydlení ve Švýcarsku a tedy tam se s tím taky nemažou- rozházené věci po podlaze, naházené špinavé prádlo v koupelně na zemi, mokré ručníky na vaně, rozbordelené postele, všechno polepené dětskými samolepkami- no fakt hrůza, musel asjme si to vždycky odmyslet a předtavovat si to bez toho bordelu, protože bud to byly byty prázdné nebo zabordelené, to jsem neviděla ani tady, když jsme hledala, že koupíme domek...a kýč a nevkus je tam v bydlení taky hojně...jediné, co tam není jsou ošklivé domy, rádoby nějaký zdobný styl, to co je tady všude..domy tam mají velké až obří, jednoduché, logicky řešené energeticky..ale uvnitř to samé néli horší, co se vidí na realitách tady..tedy kromě umakartového jádra:)...a přesně jako tady, čím víc peněz tím víc nevkusu...takže já už si iluze o krásných bydleních bohatého Švýcrska nedělám:) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi je to teda všude. Ale dost mě to zrovna u Švýcarů překvapuje, protože trh s realitami má útlum a čekala bych, že se tam budou víc snažit. Já to prostě nechápu a snad si založím tu home stagingovou agenturu a bude mezinárodní :-)) Tak Káťo hodně štěstí, jinak je ve Švýcarech pěkně!

      Vymazat
  10. Ahoj Jani, já se ráda čas od času pokocham nabídkou www.reality1788.cz . Nabízí opravdu stylové staré domy. Možná je znáš, psali o nich mimo jiné v časopise Venkov a styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, už jsem koukala a jsou dokonce kousek od nás:)

      Vymazat