velmi rychlá! :-)
I když je pátek a ne neděle, kdy se většinou pečou bábovky k odpolední kávě, tak jsme si u nás doma dnes ráno dopřávali ke snídani skvělou rybízovou bábovku, kterou pekla moje Domi. Příprava bábovky nezabere víc jak deset minut a výsledek určitě stojí za to.
Co potřebujeme:
1,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek cca 1/4 l)
1,5 hrnku celozrnné mouky
1,5 lžičky jedlé sody
1,5 hrnku oleje
1,5 hrnku cukru
půl hrnku kokosu
2 - 3 lžíce kakaa
3 vejce
půl hrnku mléka nebo podle tuhosti těsta přidáme
1,5 hrnku rybízu
Postup:
Vejce, olej, cukr prošleháme, přidáme prosátou mouku se sodou, kokos, kakao a mléko podle tuhosti těsta. Těsto by mělo být tak akorát tuhé, nesmí být moc řídké. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme část těsta, posypeme rybízem, který pocukrujeme a posypeme kokosem, dáme další vrstvu těsta a pak zase rybíz. Končíme vrstvou těsta.
Bábovka je obr velká, pečeme ji při 180 °C cca hodinu. Zda je hotová zkusíme špejlí. Pokud by se vám bábovka nahoře rychle pekla a hrozilo by připálení, přikryjte ji alobalem a bábovku dopečte. Po upečení je překlopte na mřížku a nechejte ji vychladnout.
Pokud se do této svěží bábovky pustíte, tak ať se dílo daří a přeji krásný víkend!
Krásně vypadá a určitě i chutná! Jani posílám moc pozdravů a jsem ráda, že opět pravidelně přispíváš! :-o pa Jíta
OdpovědětVymazatKrasa velika:-). Pekny vikend. M.
OdpovědětVymazatJé, hned bych si kousek dala ... vypadá báječně:-)
OdpovědětVymazat