14 komentářů
  1. Paráda, ta tvoja výsadba:-)
    Máš nové lampičky v kuchyni?
    Úžasne v bielom interiéry vyzerajú rastliny!
    Tým bielením... je to pre mňa taká nostalgia z detstva, u babičky mali všetko nabielené vápnom, aj verandu-gánok, preto som do nej išla, nie pre severskosť, ale pre surovosť, obyčajnosť ,,vápnenia,, a je to aj typické pre náš kraj....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světla v kuchyni nová nemám, ale uvažuju o změně.... no a bílá je bílá! Ted ji preferuju všude, hlavně kvůli světlu, které odráží. Máme před okny spoustu vzrostlých stromů, tak je potřeba do domu dostat světlo. Pa :-))

      Vymazat
  2. Orlicky uz mam ve vaze take, ale kokorik tedy neznam vubec, pripomina mi srdicka:-), je to nadhera. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně připomínají i konvalinky, tak jim říkám velká konvalinka :-)

      Vymazat
  3. Také jsem vlastníkem obou kytek...orlíček mi momentálně dělá parádu na stole v práci:)) škoda že moc dlouho nevydrží, Eva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, moc dlouho nevydrží, ted jak je zima, tak si topíme a to se kokoříku moc nelíbí :)) pa Evi!

      Vymazat
  4. Kokořík mám na zahrádce asi 10 let. Květy brzy vadnou, ale list zůstává poměrně dlouho. Když jsem si ho přinesla poprvé do vázičky do práce, kolega mi řekl, že se tahle květina jmenuje - japonská fialka. Tak jsem žila v domnění, že se jedná o japonskou fialku, dál jsem nic nesledovala. Protože se mi na zahrádce rozrostla, přinesla jsem kytici své kolegyni a ta mi řekla, že děkuje za kokořík. A dneska jsem se od Vás dozvěděla rovněž jméno této krásně květiny - kokořík. Vlastně je to jedno, ať kokořík, nebo japonská konvalinka, stejně je ta kytička moc hezká.

    Mějte se krásně. S pozdravem Miluše.

    OdpovědětVymazat
  5. Omlouvám se za překlep, ne japonská fialka, ale správně japonská konvalinka.Miluše

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že mi to píšete! Aniž bych to věděla, tak já říkám kokoříku velká konvalinka, protože mi ji moc připomíná. Děkuju za info, jsem ted zase o něco chytřejší :-))

      Vymazat
  6. Krásné, krásné! Pořád kokořík nemám a tak se pokochám alespoň u tebe.
    Jani, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Síce som až dodnes netušila, že sa táto rastlinka nazýva "kokořík" ale blízky vzťah máme už niekoľko rokov :),u nás rastie úplne bežne v lesoch a mám ho už úspešne namnožený aj v záhrade u rodičov :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kokořík - dnes jsem se dověděla jméno této rostlinky :-)) - roste u nás v lese. Ve vázičce mu to moc sluší ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné rostlinky. Ty jsem snad ještě neviděla. V květinách mám velké mezery. Poznám jen ty nejznámější :-D . Nemám zahradu, kde bych je mohla pěstovat a na balkón si dávám jenom muškáty, protože nejsou náročné na péči. Občas si v zimě koupím nějaké pěkné řezané růže do vázy, abych si udělala radost. Naučila jsem se využívat rozvoz květin Brno a nechám si je tak přivést až ke dveřím :-) .

    OdpovědětVymazat