Máme tu pátek a protože nastala doba dozrávání rybízu, angreštu, borůvek, třešní, višní ..... tak mám pro vás recept na skvělý a rychlý moučník.
Je podle milé italské blogerky Sabiny, která má hned dva blogy - na prvním najdete skvělé italské recepty a na druhém nám ukazuje svůj život v nádherném severoitalském městečku Merano. Kdo milujete Itálii jako já, tak k ní určitě nakoukněte.
Recept uvádím přesně tak, jak jsem ho našla u Sabiny. Ovšem já jsem samozřejmě měřila hrnkem (tudíž od oka), protože kolik je třeba 80 g oleje fakt nevím ... no já myslím, že tak kolem půl deci ... :)
2 banány
120 g hnědého cukru
2 vejce
125 g bílý jogurt
150 g špaldová mouka
70 g ovesné vločky
80 g olej
prášek do pečiva
200 g rybíz, borůvky ....
Banány rozmačkejte, přidejte ostatní tekuté ingredience a vše dobře rozmíchejte. Pak postupně přidejte mouku s práškem do pečiva, vločky a cukr a vyšlehejte na hladké těsto, do kterého vmíchejte polovinu ovoce. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem, nalijte těsto, na povrch rozložte zbytek ovoce, které ještě posypejte hnědým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě cca hodinu při 180 °C. Zda je hotovo, vyzkoušejte párátkem.
Moje rada na závěr: Pokud se vám nedaří bez problémů vyložit formu pečícím papírem, tak ho nejdřív namočte, udělejte z něj kouli a pak už to půjde líp a papír hezky přilne. Mám to odkoukané od Jamieho Olivera:))
Užijte si víkend!
Jani, u nás je taky všech bobulí dost, recept ráda vyzkouším. Přeji krásný víkend :o Jíťa
OdpovědětVymazatNice post, things explained in details. Thank You.
OdpovědětVymazat