Taky vaříte pudink jen ten kupovaný z pytlíku? Přiznám se, že já ano. Ale už nebudu. Zkusila jsem totiž pudink domácí. Recept mám z kuchařky Dity P., která je plná krásných fotek, jejichž autorem je Petr Turek. Při listování knihou mě jeho fotografie vyloženě nutí okamžitě něco z receptů vyzkoušet. Tentokrát jsme měli chuť na něco sladkého a nadýchaného, takže to vyhrál domácí vanilkový pudink.
A tady je recept přímo z kuchařky Dity P. ...
Příprava je opravdu hodně jednoduchá, jen mít doma ten vanilkový lusk. Já jsem měla kousek schovaný od Vánoc, u nás ve vsi bych ho těžko sháněla. A akorát jsem do pudinku ještě přidala trochu lesního ovoce, které mám zase v mrazáku .... Když bydlí člověk na vesnici, tak musí být dostatečně zásobený :-)
Jani, co mi to děláš. Kuchařku mám doma, ale tohle tam asi nemám :-) Ale jinak už jsem zkoušela kde co a pudingový "trifl" a třímlékový dort jsou skvělý...
OdpovědětVymazatpa Věrka
Máš Věru - na str. 251:-) Já jsem zatím trifl nezkoušela, ale teď budeme mít malou oslavu, tak možná bude!
Vymazatjani...ja ho niekedy robievam tiež tak podobne...a miesto vanilkového lusku používam buď extrakt (kúpený v GB), alebo vanilkovú pastu( tiež kúpenú v GB). Ale extrakt sa dá kúpiť v Marks a Spencer.
OdpovědětVymazatA raz som robila karamelový....najprv som upálila karamel z kryštálového cukru zaliateho mliekom a potom približne ako vanilkový...ibaže bez tej vanilkovej zložky...bolo to dávno a už si nepamätám na výsledok, ale odvtedy pohodlnosť zvíťazila...:)
jana
No vidíš, vlastně ten extrakt tu taky mám, dalo by se to i s ním....
VymazatJanka...ok kam mam prist? :)) nebudem dlho...len sa ponuknem a odidem :)))))
OdpovědětVymazatPřejeď, udělám nový ...:-))
VymazatUrčite je výborný ... hoci ja tiež používam tie obchodové umeliny.
OdpovědětVymazatJ.
Když je potřeba, tak i ten kupovaný se hodí, hlavně do krémů ...:)
VymazatJani, na tenhle pudink mám taky zálusk. Fotky krásně nafocené, nehodíš nám jeden přes kopec?
OdpovědětVymazatV Kafeadort budou určitě ještě lepší laskominy ....:-))
VymazatJani, už jsem ho taky vyzkoušela a od té doby nedělám jiný. Je výborný! Jen ten vanilkový lusk vždy zapomenu dokoupit... :-) Hezký večer!
OdpovědětVymazatJo ten lusk taky musím dokoupit, budu dělat další :-)
VymazatJani kuchařku mám také doma a moc ráda si v ní listuji a kochám se.Pudink vypadá hodně dobře!:-) Moc zdravím Věra
OdpovědětVymazatNa kochání je skvělá a trochu nebezpečná, to bych pak jen vařila a pekla ...:)
VymazatSlina mi kape, a to nejsem moc na sladké. Doufám, že to nikdy neuvidí a neochutná drahá polovička, pak bych ho musela nejspíš dělat denně:)
OdpovědětVymazatPokud nesleduje můj blog nebo nemáte doma kuchařku Dity, tak je šance, že ho neuvidí:-)Ale je to rychlovka, dal by se zvládnout i denně....přinejhorším:)
VymazatKuchařku mám, ale nehrozí, že by do ní nakouknul :)
VymazatVanilkový lusk mám! No to vypadá báječně a piráti jsou pudinkoví. Akorát mi chybí ten kukuřičný škrob, takže zítra dokoupím a hned vyzkouším.
OdpovědětVymazatTak ať pirátům chutná!
VymazatJani, ten vypadá skvěle - mě honí mlsná....
OdpovědětVymazatPohodový večer, Helena
Heli, no na noc je to docela kalorická bomba, ale ráno už můžeš :-)
VymazatDělám kupovaný, ale už ne tak často jako dřív.... kuchařku nemám, bych mohla napsat ježíškovi:-))
OdpovědětVymazatNapiš, stojí fakt za to, je to jedna z nejkrásnějších kuchařek (hlavně pro fotografky nadšence :) a jsou tam i dobré recepty. Prolistuj si ji v knihkupectví a uvidíš.
Vymazat