Rychlá cuketová buchta




Hezký pondělní večer.

Nejdřív bych chtěla moc poděkovat za všechny krásné komentáře k mému mechovému tvoření. Měla jsem z nich opravdu obrovskou radost...:-))

Zato dnes jsem radost neměla ... byla jsem u zubaře a ještě teď mi není do zpěvu...
A tak jenom přispívám rychlou cuketovou buchtou, kterou občas dělám, když je potřeba honem honem něco sladkého upéct (a to je skoro pořád).


Recept:

500 g polohrubé mouky
2 menší zelené cukety nastrouhané i se slupkou
250 g krupicového cukru (kdo má rád sladší dá 300 g)
2 vejce
1,25 dl mléka
1,25 dl oleje
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
špetka soli


Vejce s cukrem a olejem vyšleháme, postupně přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a solí, nastrouhané cukety, mléko. Do vymazaného a vysypaného pekáčku nalijeme půlku těsta, do zbylého těsta zamícháme kakao a nalijeme na těsto světlé. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 30 až 40 minut.

Poleva: 150 g hořké čokolády dáme do misky a  rozpustíme v horké lázni, přidáme 2 zakysané smetany a prošleháme.


Po vychladnutí cubuchtu potřeme polevou a můžeme ozdobit čerstvým ovocem a lístečky máty.




Mějte se moc krásně:-))
9 komentářů
  1. Ježíš já mám teď šílenou chuť na něco dobrého:-)Nádherné fotečky a skvělý recept!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišulko, moc díky, ty taky dobře pečeš, ten francouzský koláč vzhůru nohama měl u nás úspěch :-))

      Vymazat
  2. Jani, cuketovou také dělám, ale tuhle neznám !
    Vypadá velmi jedle ;-)
    Tak ať zub už dnes nezlobí !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, zkus ji, je vlhká díky té cuketě a ta poleva je skvělá. A děkuji, zub už je lepší, ale ještě k zubaři musím:-((( Měj se moc krásně Jana

      Vymazat
  3. No mňam - hned bych si takovou buchtu dala. Vypadá totiž výborně.
    měj se pěkně Jani
    Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, klidně bych ti ji zabalila a poslala :-)) ale co by ti došlo to nevím...měj se také krásně Jana

      Vymazat
  4. ty fotky jsou víc než lákavé:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Buchta od babičky je vždy nejlepší. Má tak skvělý recept. Jsem zastáncem toho, že babičky umí vařit a péct nejlépe ze všech. Vždy jsem se to chtěl naučit, hrozně rád vařím. Babička mi dala svůj tajný recept a doporučila mi stránku https://mlsnavarecka.cz/10x-nejlepsi-buchta-na-plech-rychle-a-jednoduche-recepty/ Měl bych se tam prý inspirovat. Že mi to do začátku hodně pomůže.

    OdpovědětVymazat